Radovanić: Podrška EP dodatno motiviše da ubrzamo strukturne reforme

"Jačamo saradnju i povjerenje sa predstavnicima Evropske unije (EU) i radićemo na tome da Crna Gora ubrza svoj razvojni put i da što prije ostvari ciljeve zacrtane u evropskoj agendi"

3823 pregleda 4 komentar(a)
Radovanić, Foto: URA
Radovanić, Foto: URA

"Iskazujemo zahvalnost poslanicima Evropskog parlamenta (EP) i našim partnerima Zelenim Evrope na podršci koju nam kontiunirano pružaju. Tačka rezolucije u kojoj se eksplicitno pohvaljuje rad jednog čovjeka je svojevrsni raritet, kao i jasan pokazatelj da je put kojim je Građanski pokret URA krenuo ispravan”, saopštio je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić povodom usvojene Rezolucije izvjestioca za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonina Picule.

Kako je kazao, riječ je o još jednom dokazu koliko je intenzivna saradnja URE i Zelenih Evrope, čija je članica, u proteklom periodu, bila od značaja za suštinske promjene u Crnoj Gori.

"Udruženi smo oko istih ideja i principa. Zahvalni smo našim evropskim kolegama jer su prepoznali naše iskrene namjere da sprovedemo strukturne reforme i da se, prvenstveno, obračunamo sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori", navodi Radovanić.

Prema njegovim riječima, ovakve reakcije evropske zajednice dodatno ih motivišu u njihovim naporima.

"Jačamo saradnju i povjerenje sa predstavnicima Evropske unije (EU) i radićemo na tome da Crna Gora ubrza svoj razvojni put i da što prije ostvari ciljeve zacrtane u evropskoj agendi. Želimo da Crna Gora postane sljedeća članica evropske zajednice, jer je to jedina perspektiva za naše društvo", zaključio je Radovanić.

Bonus video: