Članovi GI "21. maj" podnijeli krivičnu prijavu protiv Demokrata

Iz GI "21. maj" kazali su da se "opravdano stvara nesigurnost i bojazan kod građana i građanki, kao potencijalnih žrtvi ovakvih i sličnih nezakonitih snimanja i prisluškivanja, ukoliko nijesu 'po mjeri' Demokrata"

2091 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)

Više članica i članova Koordinacionog odbora i Savjeta Građanske inicijative „21. maj" podnijelo je krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz Demokratske Crne Gore i drugih NN lica zbog krivičnog djela - neovlašćeno prisluškivanje i snimanje.

Iz GI "21. maj" saopštili su da je prijava podnijeta povodom događaja koji se desio u prostorijama Radio-televizije Crne Gore, kao i objavljenog snimka i transkripta razgovora između predsjednika Savjeta GI „21 maj“ Miodraga Živkovića i autorke i voditeljke emisije „Teleskopija“ Tamare Nikčević.

"U prijavi se, između ostalog, izražava zabrinutost zbog činjenice da se u prostorijama Nacionalnog javnog servisa neovlašćeno prisluškuju i snimaju privatni razgovori, čime se opravdano stvara nesigurnost i bojazan kod građana i građanki, kao potencijalnih žrtvi ovakvih i sličnih nezakonitih snimanja i prisluškivanja, ukoliko nijesu 'po mjeri' Demokrata. Takođe, podnosioci prijave izražavaju zabrinutost i povodom iskazivanja odlučnosti političke partije parlamentarne većine da ponavlja krivično djelo u namjeri diskreditacije navedenih lica", navodi se u saopštenju Koordinacionog odbora GI "21. maj".

Kazali su kako vjeruju da će nadležni organi preduzeti sve potrebne radnje i mjere u cilju identifikovanja i procesuiranja počinilaca krivičnog djela.

Bonus video: