URA: Dječji dodaci i besplatni udžbenici velika pobjeda jedne od naših socijalnih politika

"Trebala je da se desi smjena vlasti da bi ovo pitanje danas počeli da ostvarujemo"

4759 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Današnje glasanje u Skupštini Crne Gore kojim će biti omogućeno da sva djeca predškolskog uzrasta primaju dječji dodatak velika je pobjeda jedne od bitnih socijalnih politika Građanskog pokreta URA, saopštili su iz ove stranke.

Podsjećaju da se od 2015. godine bore za to da sva djeca primaju dječiji dodatak i da je ovo samo prvi korak u ostvarenju tog cilja.

“U prethodnim sazivima Skupštine, tada aktuelna većina predvođena DPS-om nije htjela ovo pitanje ni da stavi na dnevni red, dakle nijesu htjeli o tome ni da pričaju. Trebala je da se desi smjena vlasti da bi ovo pitanje danas počeli da ostvarujemo”, napominju oni.

Ukazuju da će se ovim promjenama značajno povećati dosadašnji iznosi dječjih dodataka za djecu u stanju materijalnih i drugih potreba.

“Takođe danas će se u Skupštini izglasati i promjene Zakona o osnovnom obrazovanju koje će omogućiti besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori. Time će se konačno ispoštovati Ustav po kojem je osnovno obrazovanje besplatno. To do sada nije bio slučaj”, kažu oni.

Kažu da je velika satisfakcija kada se urade dobre stvari za sve građane Crne Gore i kada se učine prvi koraci kako bi Crna Gora postala zemlja socijalne pravde, baš kako piše u Ustavu.

“Nastavićemo da se borimo za sve građane i bolji život u Crnoj Gori”, poručuju na kraju saopštenja.

Bonus video: