Demokrate Bar: Odsustvo brige za turizam, lokalna vlast mještanima Sutomora nametnula prevelika očekivanja

Potpuno je jasno da turiste ni ove sezone neće dočekati svijetla i trgovi Monte Karla, već posledice višegodišnjeg nezalaganja lokalne vlasti koja više govori nego što konkretno radi", saopštili su iz ove stranke

5760 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Nemar, potpuno odsustvo brige za turizam i turističke poslenike, isti problemi i dalje su tu i nisu nestali, smatraju Demokrate Bar.

Kazali su da je očigledno da je lokalna vlast izjavama u protekle dvije godine, a naročito od otpočinjanja uređenja šetališta u Sutomoru, mještanima nametnula prevelika očekivanja.

Objasnili su da je vlast predstavila popločavanje dijela šetališta kao momentalni preporod koji će u Sutomoru izbrisati sve ono loše što je upravo ova ista lokalna vlast stvarala u proteklih trideset godina.

Demokrate su saopštile da uređenje šetališta, odnosno Ulice Iva Novakovića, još uvjek nije završeno, da su rokovi probijeni, i da će i ove godine umjesto turističkih radnika prve turiste dočekati izvođač radova sa svojim zaposlenima.

"Kako je to i tradicija opštinskih vlasti, beton je mnogo cijenjeniji od zelenila, pa ga zato na sutomorskom šetalištu mnogo više ima u odnosu na zelene površine kojih više gotovo i da nema ili ih ima jako malo. Nema ni klupi, kanti za otpad, kao ni podzemnih kontejnera na kojima su građani insistirali, po njihovim riječima iz prostog razloga što su postojeći koji se nalaze ispod Golog brda izvor zaraze i zbog kojih sve liči na jedno veliko smetlište", navodi se u saopštenju Demokrata Bar.

Sutomore
foto: Demokrate

Oni su podsjetili da od obećanja azila za napuštene životinje u proteklom periodu nije bilo ništa, pa su time napuštene životinje i psi svakodnevica Sutomora koja će turiste dočekati i ove sezone.

"Građani Sutomora u razgovoru sa nama iskazuju i još jednu veliku brigu, da će Sutomore i ove godine zadržati sve ono što je imalo i proteklih sezona, a odnosi se na uličnu prodaju svega i svačega, nehigijenske uslove, buku, nedostatak saobraćajnog reda, javnih toaleta i svih ostalih stvari zbog kojih je Sutomoru proteklih godina dodijeljivana uloga nižerazrednog turističkog odmarališta. Smatramo i da je ova briga potpuno opravdana", ističu oni.

Iz Demokrata kažu da Sutomore na fotografijama i prikazima lokalnih vlasti izgleda moderno, ali da je realnost potpuno drugačija, te i da oni od samog početka ukazuju na činjenicu da samo jedna faza izgradnje kojom će se urediti 1/10 kompletne teritorije Sutomora, neće riještiti ništa.

"Zato na kraju, dajemo punu podršku građanima i istovremeno apelujemo na lokalnu vlast da tokom ovog kratkog perioda koji im je još preostao na vlasti, građanima ne saopštavaju bajke već da im prikažu pravu i realnu sliku. Potpuno je jasno da turiste ni ove sezone neće dočekati svijetla i trgovi Monte Karla, već posledice višegodišnjeg nezalaganja lokalne vlasti koja više govori nego što konkretno radi", saopštili su iz ove stranke.

Bonus video: