nakon sastanka sa predsjednikom slovenije

Krivokapić: Slovenija snažan oslonac i putokaz Crnoj Gori

"Krivokapić kazao je da građanska Crna Gora slijedi put tolerancije, razumijevanja, poštovanja i mira, te da bi trebalo da se više okrene socijalnoj pravdi i ekonomskoj politici"

2093 pregleda 0 komentar(a)
Krivokapić i Pahor, Foto: Vlada CG
Krivokapić i Pahor, Foto: Vlada CG

Naša perspektiva je u Evropskoj uniji, i za to nemamo i ne tražimo alternativu, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom.

"Krivokapić je izrazio zadovoljstvo posjetom Sloveniji i istakao da su iskustvo i podrška Slovenije kao države članice Evropske unije od velikog značaja za Crnu Goru", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

„Geografska blizina i zajednička istorija naših zemalja doprinose dobroj saradnji u svim oblastima. To je posebno značajan faktor na našem evropskom putu", kazao je Krivokapić.

On je dodao da Crna Gora u Sloveniji ima snažan oslonac i putokaz u kom pravcu da usmjerava svoje integracione ambicije.

"Krivokapić kazao je da građanska Crna Gora slijedi put tolerancije, razumijevanja, poštovanja i mira, te da bi trebalo da se više okrene socijalnoj pravdi i ekonomskoj politici", kazali su iz Vlade.

Oni su naveli da je Pahor izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa Krivokapićem, poručivši da je iskreni prijatelj Crne Gore.

"Pahor je uputio podršku nastojanjima Vlade Crne Gore da radi na jačanju građanske države, što je dobra poruka i ostalim zemljama Zapadnog Balkana koje žele u EU i naglasio i da je pomirenje u Crnoj Gori jedini put", saopštavaju iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da su se sagovornici saglasili da je Crna Gora na stabilnom kursu po pitanju članstva u Evropskoj uniji.

"U naprednom periodu potrebno je suočavanje sa izazovima, posebno u poglavljima 23 i 24, kako bi se nastavila dobra dinamika i stekli uslovi za završetak pregovora o pristupanju", navode iz Vlade.

Preporučujemo za Vas