Vujović: Iznenadna posjeta Beogradu od strane premijera još jedna ilustracija nedostojanstvene pozicije Crne Gore

On je ocijenio to kao "jeftinu trgovinu oko Temeljnog ugovora i izbora novog mitropolita" i da je to pozadina ovog svojevrsnog pozorišta koje se odvija od "strane različitih aktera tzv. srpskog sveta"

4900 pregleda 11 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Sinoćnji iznenadni let premijera za Beograd samo je još jedna ilustracija tužne, inferiorne i nedostojanstvene pozicije u kojoj se Crna Gora našla nakon izbora 30. avgusta, smatra generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.

On je saopštio da ništa ne može biti čudno ako znamo da je samo formiranje Vlade "plod sinhronog djelovanja vlasti u Beogradu i Srpske pravoslavne crkve a da je konačnu riječ o njoj kao i ključna kadrovska rješenja dala SPC"

On je ocijenio to kao "jeftinu trgovinu oko Temeljnog ugovora i izbora novog mitropolita" i da je to pozadina ovog svojevrsnog pozorišta koje se odvija od "strane različitih aktera tzv. srpskog sveta". Dodao je da tu nema "ništa ni sveto, niti religijsko, već vrlo zemaljsko, opipljivo i materijalno i to svi građani treba da znaju."

Istakao je da bi to posebno trebalo da znaju vjerujući građani čiju iskrenu vjeru i religijske nazore gotovo svakodnevno "zloupotrebljavaju oni koji su crkvu odavno zloupotrijebili i od nje napravili dominantno političko-ideološku organizaciju sa najčešće nazadnim i retrogradnim pogledima na društvo i procese u njemu."

"Građani Crne Gore o Temeljnom ugovoru naravno ne znaju ništa, jer njega pišu u centrali SPC a Crnu Goru, zamislite toga apsurda u tom procesu zastupa ministar Leposavić, koji je postao ministar pravde tako što ga je na tu poziciju postavila SPC. I ugovor u krajnjem treba da potpiše premijer Krivokapić kojega je takođe na premijersko mjesto i u politiku uvela SPC. Dakle, potpisuju ugovor sa samima sobom, a države Crne Gore i njenih interesa tu naravno nema. Kao što će naravno mitropolita na Cetinju da postavi Beograd, tj. vrh SPC, tj. Vučić iako to nikada u istoriji nije bilo da na stolici SV. Petra Cetinjskog stoluje neko koga je izabrao bilo ko drugi sem crnogorskog naroda", navodi se u saopštenju Vujovića.

Obijanje tuđih pragova i ponoćni dolasci na mig adresa van Crne Gore, "konspirativni susreti" i dogovori o kojima niko u Crnoj gori ne zna ništa, ocjenjuje on, još jedna su bruka i sramota ove Vlade i poniženje za sve građane Crne Gore.

Bonus video: