Bečić: Skupština ostaje otvorena za afirmisanje kulture dijaloga i međusobne tolerancije

"Uz konstataciju da Parlament predstavlja najreprezentativnije mjesto u kojem se može čuti glas svakog građanina, Spasojević je naveo da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za valorizaciju ovog važnog društvenog projekata"

2347 pregleda 0 komentar(a)
Bečić i Spasojević, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić i Spasojević, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore ostaje otvorena za afirmisanje kulture dijaloga i međusobne tolerancije čime bi značajno doprinijeli smanjenju političke polarizacije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na sastanku sa direktorom Međunarodnog republikanskog instituta(IRI), Borislavom Spasojevićem.

"Govoreći o spremnosti za uspostavljanje saradnje Skupštine Crne Gore i IRI, Bečić je pozdravio djelovanje Instituta koji svojim angažmanom ima za cilj unapređenje demokratskih standarda i podsticanje građana da se uključe u politički proces", navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Iz Skupštine su kazali da je Spasojević upoznao Bečića sa preliminarnim rezultatima kvalitativnog istraživanja koje su sproveli na nivou šest crnogorskih opština i sa posebnim zadovoljstvom naglasio otvaranje njihove Kancelarije u Crnoj Gori.

"Uz konstataciju da Parlament predstavlja najreprezentativnije mjesto u kojem se može čuti glas svakog građanina, Spasojević je naveo da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za valorizaciju ovog važnog društvenog projekata", navodi se u saopštenju.

"Imajući u vidu činjenicu da je jedan od programa IRI afirmacija učešća žena u politici, Spasojević je ukazao na osnivanje Ženskog kluba u crnogorskom Parlamentu, kao i na izmjenu u Poslovniku koja podrazumjeva da jedan potpredsjednik Skupštine mora biti osoba manje zastupljenog pola", kazali su iz Skupštine.

Iz Skupštine navode da su se sagovornici saglasili da politička istraživanja šalju poruku široj javnosti o političkim fluktuacijama i razmijenili mišljenja o mnogobrojnim aktuelnim političkim temama, uz obostranu spremnost za dalje unapređenje i razvoj novih mehanizama saradnje.

Bonus video: