Knežević: Krivokapić nema namjeru da potpiše Temeljni ugovor

Jedan od lidera DF-a smatra da je premijer potvrdio da ne može da obavlja tu funkciju

11300 pregleda 105 reakcija 108 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da je nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom od strane premijera Zdravka Krivokapića "skandal neviđenih razmjera".

Knežević je u razgovoru za televiziju B92 rekao i da to znači da Krivokapić nema namjeru da potpiše taj dokument.

"Radi se o prvorazrednom skandalu za koji Krivokapić nema podršku Demokratskog fronta, nema podršku ni Crkve, a ni podršku glasača koji su nam dali glas kako bismo riješili odnose sa SPC. Baš kad mislite da Krivokapić ne može da napravi novi skandal, desi se skandal neviđenih razmjera. Što samo potvrđuje da on ne može da obavlja ovu funkciju", rekao je Knežević, kako prenosi portal B92.

Krivokapić je počeo da saopštava uslove da bi potpisao Temeljni ugovor, ističe Knežević, i dodaje da je to jasan znak da je pod nečijim uticajem.

"Rečeno je da će ugovor biti potpisan odmah poslije vaskršnjih praznika, pa je onda odloženo, juče je došao da potpiše Temeljni ugovor, a onda je tražio da to bude drugog datuma u Cetinju. Tako da očigledno da Krivokapić nema namjeru da potpiše Temeljni ugovor", ocijenio je Knežević.

Bonus video: