Marković: Dogovor o formiranju vlasti na Cetinju uskoro

Predsjednik Vlade je naveo da je postignut dobar rezultat u sve četiri opštine, ali da se posebno raduje ubjedljivoj pobjedi DPS-a u Mojkovcu
20 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.11.2017. 14:16h

Premijer Duško Marković kazao je da očekuje da će dogovor o formiranju vlasti na Cetinju biti postignut brzo i ocijenio da su lokalni izbori pokazali da je evropska i demokratska perspektiva Crne Gore neupitna.

Demokratska partija socijalista (DPS) je na lokalnim izborima u Mojkovcu i Petnjici, održanim u nedjelju, osvojila po 20 odborničkih mandata i imaće apsolutnu vlast. Na izborima na Cetinju i Tuzima DPS osvojila najviše glasova, ali neće moći samostalno da vrši vlast.

„Lokalni izbori u četiri opštine su pokazali da je evropska i demokratska perspektiva Crne Gore neupitna bez obzira što smo na tom putu u kampanji za ove lokalne izbore imali ozbilje izazove“, kazao je Marković novinarima u Budimpešti, saopšteno je iz Vlade.

On je rekao da je politička konkurencija nastojala da to ključno i strateško opredjeljnje Crne Gore dovede u pitanje.

Marković je naveo da je postignut dobar rezultat u sve četiri opštine, ali da se posebno raduje ubjedljivoj pobjedi DPS-a u Mojkovcu.

„To je najbolji politiki rezultata DPS od uvođenje višestranačja. Impresivna je izlazlnost od više od 82 osto“, naglasio je premijer.

Marković je kazao da to znači da su građani svojim glasom i opredjeljenjem poslali poruku kojim pravcem žele da se razvija Mojkovac i Crna Gora.

„To je najbolji odgovor na političku destrukciju i kompromitaciju političkog sistema koju smo imali priliku da vidimo u Mojkovcu od političke konkurencije. Još jedan kvalitetan odgovor na bojkot i politički parazitizam u Crnoj Gori“, ocijenio je Marković.

On je kazao da vjeruje da će DPS u Mojkovcu stvarti nove prilike za veći kvalitet života Mojkovčana, za cio sjever i cijelu Crnu Goru.

Na pitanje kako će teći pregovori o formiranju vlasti na Cetinju, Marković je rekao da je, bez dileme, DPS bio blizu da i u toj opštili osvoji apsolutnu vlast.

„Vjerujem da je politička kampanja agresivnosti i politički primitivizam značajan dio glasača ostavila kući“, ocijenio je premijer.

On je istakao da DPS ima koalicionog partera na nivou centralne vlasti i da vjeruje da će brzo postići dogovor o formiranju vlasti na Cetinju.

Bonus video: