Prava Crna Gora: Oskrnavljen mural posvećen Amfilohiju i crnogorska trobojka na našim kancelarijama u Baru

"Ovako bahat odnost prema Crkvi i njenim velikodostojnicima nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podjela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju", rekao je predsjednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović

14545 pregleda 19 komentar(a)
Oskrnavljen mural Amfilohija, Foto: Prava Crna Gora
Oskrnavljen mural Amfilohija, Foto: Prava Crna Gora

Na kancelarijama Prave Crne Gore u Baru sinoć su oskrnavljeni mural posvećen mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i crnogorska trobojka, saopšteno je danas iz te partije.

Predsjednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović je rekao da se napadi nastavljaju.

"U zadnjih deset dana svjedoci smo sramnim dešavanjima u našem gradu. Od napada i obijanja Hrama Svetog Jovana Vladimira do večerašnjeg skrnavljenja murala blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija na kancelarijama Prave Crne Gore. Naime, u noći 30. maja nepoznati počinioci su oskrnavili mural Mitropolita Amfilohija i crnogorsku trobojku na kancelarijama Prave Crne Gore uz poruku "smrt fašizmu"", istakao je Golubović.

On je dodao da Prava Crna Gora najoštrije osuđuje "ovaj strašan čin" i da pozivaju nadležne organe da što prije reaguju i pronađu počinioce koji su ovo uradili.

"Ovako bahat odnost prema Crkvi i njenim velikodostojnicima nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podjela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju. Hvala Bogu, 30. avgusta došlo je do smjene vlasti, a sa njom ćemo polako iskorijeniti sve pokušaje razdora i podjela među narodom Crne Gore. Sve im je uzalud. Našim velikodostojnicima nikada ništa niste mogli, pa nećete ni sad", istakao je Golubović.

U saopštenju se dodaje da je Golubović slučaj prijavio policiji.

Bonus video: