Perović: Sa ovom politikom ne možemo očekivati veći broj gostiju iz platežno najbogatijih zemalja

"Žao nam je što cijenu ovakve odluke ovih dana plaćaju brojni turistički radnici koji ne mogu objasniti da treba PCR test za gosta iz Njemačke i Francuske, a ne treba za Bjelorusiju ili Sjevernu Makedoniju"

3503 pregleda 16 komentar(a)
Perović, Foto: SDP
Perović, Foto: SDP

Za ulazak u Crnu Goru iz zemalja EU, SAD, Kine, Izraela, Emirata, Norveške, Švajcarske, Japana i desetina drugih zemalja iz kojih turisti dolaze u našu zemlju i dalje je potreban PCR test, ne stariji od 48 sati. Na taj način, uz cijenu testa od 100-150 ili više eura u tim zemljama prosječnoj porodici treba preko 600 eura samo da krenu put Crne Gore, navodi se u saopštenju Jova Perovića, člana Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP).

"Ako znamo da je to iznos koji je potreban za avionsku kartu do morskih destinacija za većinu Evropljana, onda je jasno da sa ovom politikom ne možemo očekivati veći broj gostiju iz platežno najbogatijih zemalja", navodi Perović.

On dodaje kako ova politika Vlade nema nikakvog ekonomskog ni zdravstvenog utemljenja, već je izgleda plod neke druge strategije, koja kako ističe "našu zemlju pozicionira kao ljetovalište za goste regiona i pogodnih zemalja".

"Žao nam je što cijenu ovakve odluke ovih dana plaćaju brojni turistički radnici koji ne mogu objasniti da treba PCR test za gosta iz Njemačke i Francuske, a ne treba za Bjelorusiju ili Sjevernu Makedoniju. Naravno, smatramo da pošto je ova odredba ukinuta za niz zemalja EU i bivšeg SSSR da je treba ponovo uvoditi, već u isti rang staviti sva emitivna tržišta za crnogorski turizam i sve one zemlje u kojima je proces vakcinacije odmakao", rekao je Perović.

Iz SDP još jednom pozivaju Vladu Crne Gore da ukine obavezan PCR test za državljanje svih evropskih i drugih država.

"Iz kojih su nam došle stotine hiljada gostiju tokom 2019-te godine", kazali su.

Bonus video: