Sekulović i Plugčijeva: Evropske integracije za Crnu Goru nemaju alternativu, Bugarska spremna da pruži neophodnu pomoć

"Krucijalno važno da Crna Gora ostane zemlja koja će slijediti evropsku agendu"

2763 pregleda 0 komentar(a)
Sekulović i Plugčijeva, Foto: MUP
Sekulović i Plugčijeva, Foto: MUP

Politički procesi u Crnoj Gori i Bugarskoj ne utiču na dobre odnose i saradnju između dvije zemlje, a ima osnova da se ona u budućnosti i produbi. To je zaključeno na sastanku ministra Sergeja Sekulovića sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom., navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a navode kako je Plugčijeva upoznala Sekulovića sa političkim dešavanjima u njenoj zemlji, i novim izborima koji bi trebalo da obezbijede stabilnu i zvaničnu Vladu.

Oni dodaju da je sa druge strane, Sekulović ambasadorki predočio ključne izazove sa kojima se suočava crnogorska Vlada, apostrofirajući prije svega usvajanje Zakona o budžetu, ali i Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je za MUP veoma važan.

"Ministar Sekulović i ambasadorka Plugčijeva saglasni su da evropske integracije za Crnu Goru, nemaju alternativu, a na tom putu Bugarska je spremna da nam pruži svu neohodnu ekspertsku i tehničku pomoć, kako ne bi ponavljali njihove greške, kazala je ambasadorka", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su istakli kako je Plugčijeva ukazala na važnost koherentnije podrške parlamentarne većine, napominjući bitnost političkog konsenzusa.

Dodaju da je Sekulović objasnio složenost odnosa na crnogorskoj političkoj sceni, ocijenivši da je "krucijalno važno da Crna Gora ostane zemlja koja će slijediti evropsku agendu".

Prema njihovim riječima ambasadorka je pozvala Sekulovića u zvaničnu posjetu Sofiji, koja će se kako navode najvjerovatnije realizovati na jesen, po formiranju bugarske Vlade.

Bonus video: