Bulatović: Umjesto dijaloga dobili smo etikete da radimo na rušenju Vlade

Poslanik DF-a je kazao da je taj politički saveez za dijalog sa Vladom u cjelini, ali dijalog ne mogu da ostvare sa predsjednikom Vlade o budžetu i mnogim drugim stvarima

20513 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Bulatović, Foto: Screenshot/Youtube
Bulatović, Foto: Screenshot/Youtube

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović rekao je da vlada veliki antagonizam između predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i tog političkog saveza, ali da to ne znači da treba da "podignu ratne sjekire".

On je u Skupštini kazao da je DF za dijalog sa Vladom u cjelini, ali dijalog ne mogu da ostvare sa predsjednikom Vlade o budžetu i mnogim drugim stvarima.

"Umjesto dijaloga dobili smo etikete da radimo na rušenju Vlade. Na kraju krajeva, šta je loše da poslanici preispitaju povjerenje Vladi. Najbolje je da vlada koja misli da je narodna vlada pokuša da postavi pitanje svoga povjerenja... Znate kako se završava pitanje povjerenje – Vlada može da dobije ili izgubi povjerenje i bira se nova vlada. U tom procesu ne znači da se neki ministar neće naći u novoj vladi i da premijer neće dobiti novi mandat. Neophodno je da imamo dijalog", rekao je Bulatović tokom rasprave o Predlogu zakonu o unutrašnjim poslovima.

Kazao je da budžet nije usvojen jer ga Vlada nije predložila na vrijeme.

"Sada je vrijeme da raspravimo mnoge stvari. Ja se zalažem za dijalog Vlade i parlamentarne većine, makar sa onim dijelom Vlade koji to želi", naveo je Bulatović.

On je kazao da je DF premijeru saopštio da nema podršku tog političkog saveza.

“To nije samo zbog Temeljnog ugovora i skandala koji se desio u Beogradu, već zbog mnogo stvari. Od toga da je premijer kazao više puta da je njegova dobra volja što dolazi u parlament i odgovara na pitanja, što znači da za njega Poslovnik Skupštine ne znači ništa, do raznih tonova koji se juče čuli iz Vlade o raznim pitanjima, uključujući i pitanje budžeta”, naveo je Bulatović.

On je poručio da ako bilo ko iz Vlade pokušava da minimizira ulogu poslanika, vodiće oštru principijelnu i drugu raspravu

Bulatović je kazao da je DF podržao Predlog zakona o unutrašnjim poslovima kako bi se demontirao sistem koji je stvorila Demokratska partija socijalista.

Bonus video: