BEZ VEĆIH INCIDENATA

Petnjica: DPS osvojio apsolutnu vlast

Iz opštinske izborne komisije je potvrđeno da je DPS osvojio 20 mandata, BS 5, SD 4, SDP i BDZ po jedan mandat
143 pregleda 0 komentar(a)
glasanje, Evropski parlament, Foto: Reuters
glasanje, Evropski parlament, Foto: Reuters
02.02.2019. 09:21h

Na izborima u Petnjici je glasalo 3.018 građana, odnosno 48,66 odsto upisanih.

DPS je ostvario apsolutnu pobjedu u Petnjici.

23:06 DPS je na lokalnim izborima u Petnjici osvojio 20 mandata, Bošnjačka stranka 5, Socijaldemokrate 4, SDP i BDZ po jedan odbornički mandat.

21:37 Prema preliminarnim rezultatitam SDP ta partija je doživjela stravičan pad na lokalnim izborima u Petnjici. SDP osvojio samo jedno odborničko mjesto, dok je na prošlim izborima imala 11.

Njihovi podaci govore da je DPS osvojio apsolutnu vlast sa 16 odborničkih mjesta. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su, prema podacima SDP, osvojili između tri i četiri odbornička mandata Nepoznanica su druge stranke jer nijesu stigli rezultati sa izbornog mjesta Trpezi, koje broji 950 glasova.

21:21 Reporter TV Vijesti javlja da, prema nezvaničnim informacijama, je jedina dilema da li će Demokratska partija socijalista moći sama da formira vlast ili će morati da traži koalicionog partnera.

Iste informacije govore da su sve liste uspjele da uđu u lokalni parlament.

Zatvoreno je svih 18 biračkih mjesta.

Demokrate su navele da su evidentirali veliki broj nepravilnosti u Petnjici od kupovine ličnih karata, glasanja različitim flomasterima, mini-štabova na dvadeset metara od biračkog mjesta, slikanja glasačkih listića, javnog glasanja do toga da policija obezbjeđuje štabove DPS.

Ostale partije se nisu oglašavale, a OIK je naveo da nije bilo nepravilnosti.