Anđušić: Zabrinuti smo pasivnim odnosom Vlade prema poljoprivrednicima, Stijović se ne bavi svojim poslom

Anđušić je istakao da je sezona za sve uveliko počela, ali da samo nije, prvi put u istoriji, za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te da umjesto agrobudžeta i drugih vidova podrške, crnogorski poljoprivrednici od resornog su ministra dobili "cinizam i galamu iz skupštinskih klupa"

4809 pregleda 9 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Znajući koliko za znatan dio poljoprivrednih proizvođača znači podrška države, krajnje smo zabrinuti njihovim zanemarivanjem i potpuno pasivnim odnosom Vlade, kazao je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić.

On smatra da je među svim problemima koje je izazvala aktuelna Vlada, za onaj koji naročito i direktno pogađa veliki broj građana odgovoran ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Dodao je da, valjda se ugledajući na predsjednika Vlade i kolege iz drugih resora, proteklih sedmica i on je nastojao da se ne bavi svojim poslom.

Anđušić je istakao da je sezona za sve uveliko počela, ali da samo nije, prvi put u istoriji, za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te da umjesto agrobudžeta i drugih vidova podrške, crnogorski poljoprivrednici od resornog su ministra dobili "cinizam i galamu iz skupštinskih klupa".

"Umjesto toga, ministar sa saradnicima obilazi ekstremističke grupe po Crnoj Gori i promoviše njihove odjevne artikle, što nas - nakon svega što je ova Vlada priređivala građanima - i ne čudi. Kakva Vlada - takav i odnos prema poljoprivrednicima, čija djelatnost nije spremna da čeka na usvajanje sad već legendarnih budžetskih dokumenata, bez kojih će Crna Gora, kako je krenulo, dočekati i kalendarsku polovinu godine", saopštio je on.

Bonus video: