Milačić: Optužbe da se Vlada bavi švercom cigareta je rušenje volje naroda, preklinjem vas da odmah prekinemo sa ovim

"Danas smo čuli i optužbe koje su vezane za ovaj Zakon, jer ko švercuje cigarete, logično da pere novac. Ono što čujemo upravo, a ja sam beskrajno tužan danas kao poslanik i dio parlamentarne većine, da čujem optužbe, da i ja indirektno i svi mi, jer smo vlast, učestvujemo indirektno, a neko i direktno u pranju novca, u švercu cigareta. To je sramota"

18076 pregleda 561 reakcija 70 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić na današnjoj sjednici Skupštine povodom Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma obratio se parlamentarnoj većini i ministrima koji su prisustvovali, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Milačić je podsjetio na određene iskaze sa današnje sjednice Skupštine, parafrazirajući.

"Odlično ministre što se stvaraju zakonske pretpostavke da se uhapsi Zdravko Krivokapić, da se uhapsite vi, možda vaši saradnici, gospođa Srzentić, Vlada i svi ostali koji se, evo čujemo danas bave pranjem novca, švercom cigareta. Da li se možda bavite i ubistvima, silovanjima, trgovanjem bijelim robljem?"

Milačić ističe kako se sve ovo čulo danas u Skupštini, između ostalog i zaključak da su novi izbori jedno od rešenja.

"Ni u snu ne smijemo da pominjemo nove izbore", kazao je.

Milačić ističe kako je razočaran zbog optužbi na račun šverca cigareta i pranja novca.

"Danas smo čuli i optužbe koje su vezane za ovaj Zakon, jer ko švercuje cigarete, logično da pere novac. Ono što čujemo upravo, a ja sam beskrajno tužan danas kao poslanik i dio parlamentarne većine, da čujem optužbe, da i ja indirektno i svi mi, jer smo vlast, učestvujemo indirektno, a neko i direktno u pranju novca, u švercu cigareta. To je sramota", kazao je Milačić.

On dodaje kako su pojedine optužbe čak i preoštre za pojedine ljude.

"Da li smo se mi za to borili? Da li mi na ovaj način čuvamo izbornu volju građana? Da li je ovo način kako da čuvamo jedinstvo? Kada nismo zadovoljni sa nekim stvarima treba da kritikujemo sopstvenu Vladu, sopstvenu vlast? Ove optužbe koje smo čuli danas su čak i preoštre za pojedine ljude i nismo mogli da ih čujemo čak ni u odnosu na prošlu vlast", navodi Milačić.

Milačić ističe kako je pomen bilo koga iz nove parlamentarne većine iz nove Vlade bez DPS-a u tom kontekstu "rušenje volje naroda".

"Ko švercuje cigarete? Ko se bavi kriminalom? Đukanović, Marković, Veljović, Lazović i ta ekipa. Pomen bilo koga iz nove parlamentarne većine iz nove Vlade bez DPS-a u tom kontekstu je rušenje volje naroda. Pomen nove vlasti u kontekstu pranja novca, šverca cigareta je duboko opasna stvar. Stvar koja vodi destabilizaciji. Ima li šta ružnije kada čujemo takve optužbe iz redova nove parlamentarne većine?", kazao je.

Prema riječima Milačića čuje se opozicija koja im "spočitava" kako ne mogu da se dogovore i da su "šverceri cigareta".

"Čujemo opoziciju koja uživa u tome, koja onda dodaje neke kvalifikacije, nama spočitava da ne možemo da se dogovorimo, da smo mi šverceri cigareta. Pozivam Vas ministre da uhapsite i mene, jer sam i ja možda švercer cigareta, možda perem novac, pozivam Vas da ispitate i mene, da koliko je odmah ispitate i Krivokapića, Spajića, Srzentićku, Radulovića. Možda i Vesna Bratić švercuje cigarete, možda se i ona bavi kriminalom, možda je i nekoga ubila. Saznaćemo šta radi Vesna Bratić, osim što se bavi ćirilizacijom Crne Gore. Kojim kriminalom se bavi recimo Vaš kolega Stijović? Možda nekim švercom stoke i grla, možda se bavi kokainom. Čime se bavi ministarka Olivera Injac? Ona vjerovatno švercuje oružje preko Crne Gore", ističe Milačić.

Dodaje kako se nisu za ovo borili.

"Nismo se za ovo borili. Ja se za ovo nisam borio. Ja znam da nije savršeno, znam da nije lako. Nakon 30 godina ne može biti lako. Može biti jedino ovako – teško, komplikovano, sa strašnim opstrukcijama. Ali dajte da te ostrukcije čujemo samo iz redova bivše vlasti, a ne iz naših redova", navodi Milačić.

Milačić je podsjetio kolege iz parlamentarne većine da narod ovo gleda i da se slaže da se treba kritikovati, ali i da se zna kako se kritikuje u okviru vlasti.

"Molim vas da to ne slušamo iz naših redova. Preklinjem vas kolege iz parlamentarne većine da ovo ne radimo. Ovo narod gleda. Nismo došli ovdje zbog te priče. Dajte da se ujedinjavamo, povezujemo. Ako imamo nešto da kritikujemo, da nađemo način. Treba kritikovati, ali zna se kako se kritikuje u okviru vlasti. Onako da nikada ne ličimo na opoziciju, a naročito kada je ona ovakva, kada je sva u organizovanom kriminalu", zaključuje.

Bonus video: