Nikolić: Veličina je u rezultatima, a ne u demagogiji i umišljaju

"Što se tiče konkretnih rezultata, moram vas podsjetiti da dok ste vi tjerali investitore i stopirali milionske investicije i otvaranje novih radnih mjesta, mi smo ih dovodili da bi ulagali u našu Crnu Goru", poručio je Nikolić Vuksanovićevoj
89 pregleda 12 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: DPS
Miloš Nikolić, Foto: DPS
Ažurirano: 14.05.2018. 14:57h

Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i kanddiat za odbornika liste "Za dobro građana Podgorice. Pobjednička koalicija- Milo Đukanović" poručio je poslanici Socijaldemokratske partije (SDP Draginji Vuksanović da je "veličina u rezultatima, a ne u demagogiji i umišljaju".

On je reagovao na saopštenje Vuksanović koja je ranije poručila da je "riječ "izdaja" velika riječ, a često je izgovaraju "mali" ljudi".

"Gospođo Vuksanović, poštujući prije svega vaš profesionalni angažman, moram priznati da sam ipak iznenađen sadržinom ali i kvalitetom vašeg odgovora. Prije svega, siguran sam da znate da se veličina, profesionalna i politička, ne mjeri godinama, količinom jeftinih demagoških dosjetki kojima vaš odgovor obiluje niti umišljenom veličinom. To najbolje zna vaš lider jer ga je upravo obmana o sopstvenom značaju, od samozvanog evropskog premijera dovela do toga da ste primorani da ga krijete u svim vašim kampanjama budući da ste svjesni njegovog pogubnog uticaja na rejting vaše partije ali i vas lično. Veličina se, ipak, mjeri rezultatima, konkretnim učincima ali i sposobnošću da se suočite sa sopstvenim slabostima. Upravo poslednjim, Demokratska partija socijalista položila je ispit političke zrelosti - suočili smo se sa svima koji su zloupotrijebili mandat i povjerenje koje im je naša partija ukazala i koji su umjesto u opštem radili u ličnom interesu", istakao je Nikolić.

On je dodao da je DPS jasno stavila do znanja da partija ne može biti zaklon za bilo koga ko se ogriješi o zakone Crne Gore i njene državne interese.

"To je, gospođo Vuksanović veličina, a ne slabost. Što se tiče konkretnih rezultata, moram vas podsjetiti da dok ste vi tjerali investitore i stopirali milionske investicije i otvaranje novih radnih mjesta, mi smo ih dovodili da bi ulagali u našu Crnu Goru. Dok vi svuda gdje možete pravite anticrnogorske koalicije mi se borimo da jačamo front borbe za ono što su nacionalni interesi i podizanje kvaliteta života građana. Dok vi bojkotujete institucije vođeni željom da destabilizujete sistem i time nama pričinite političku štetu mi se svakim danom borimo da ga ojačamo i učinimo funkcionalnijim. Što se patriotizma tiče, nije bilo davno kada je vaš lider čitao istoriju koju je Đukanović stvarao tako da crnogorskoj javnosti dugujete odgovor kada ste bili iskreni, tada ili sad. I na samom kraju, iako ste vješto pokušali da zamijenite teze dugujete građanima odgovore na postavljena pitanja: 1. Ako budete u prilici da li ćete u Podgorici vršiti vlast sa Demokratskim frontom i Pravom Crnom Gorom i 2. Da li smatrate da su takve koalicije izdaja države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa?", poručio je Nikolić.

Preporučujemo za Vas