Danilović: Usvojimo Budžet i dogovorimo se kako dalje

"Nadam se da ćemo konačno shvatiti da Crkva ima svoje domaćine i mudre glave, da su nekako upravljali povjerenim i bez nas, da umiju da biraju i izaberu i bez naše pomoći, odnosno, uprkos njoj, a da je naš zadatak nešto drugo", kazao je lider Ujedinjene

13526 pregleda 183 reakcija 29 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je na usvajanje Predloga zakona o Budžetu za 2021. godinu.

"Što se tiče Ujedinjene Crne Gore predlog Budžeta za ovu godinu mogu već sjutra staviti na izjašnjavanje - glasaćemo za. Podržaćemo ga ne zato što je najbolji i što smo uvaženi tokom njegovog koncipiranja, nego zato što se nećemo pregoniti sa Vladom i pojedinim ministrima preko leđa korisnika budžeta", saopštio je Danilović.

Rekao je da je to obaveza koju imaju prema zdravstvu, prosvjeti i "poniženoj policiji."

"Ubijeđen sam da je bila obaveza premijera da se pojavi na sastanku sa svim predstavnicima parlamentarne većine i da razjasnimo pojedinosti. To se, međutim nije dogodilo - bilo je, valjda, prečih stvari. Naša je obaveza da kritikujemo Vladu, da pohvalimo svaki potez koji hvalu zaslužuje, ali nikada nećemo služiti ni njoj, ni ostatku parlamentarne većine. Pozivamo i druge da podržimo Predlog Budžeta, a potom sjednemo i dogovorimo se uz potpise o tome kako dalje", dodao je Danilović.

Kazao je da i šest mjeseci nakon konstituisanja Vlade "svi rade ono za šta nismo birani".

"Nadam se da ćemo konačno shvatiti da Crkva ima svoje domaćine i mudre glave, da su nekako upravljali povjerenim i bez nas, da umiju da biraju i izaberu i bez naše pomoći, odnosno, uprkos njoj, a da je naš zadatak nešto drugo. Usvojimo budžet i dogovorimo se kako dalje. To je naša jedina obaveza kojoj moramo biti dorasli ili da se razilazimo", zaključio je lider Ujedinjene.

Bonus video: