Milačić: Đukanović vlasnik satova vrijednih skoro dva miliona, a prima platu oko 2.500 eura

"Đukanović te satove nije prijavio Vama i ja Vas sada pozivam, da vidimo da li ćete sjutra, na sugestiju poslanika crnogorskog parlamenta ovo ispitati, jer prošli put niste", kazao je Milačić

20512 pregleda 60 reakcija 61 komentar(a)
Milačić, Foto: Printscreen YouTube
Milačić, Foto: Printscreen YouTube

Predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije (ASKA), pošto ćete uskoro biti bivši, u političkom smislu, još jednom vas pozivam institucijalno, ispred parlamenta i Prave Crne Gore, a prije svega kao građanin da ispitate, jer do sada niste, od kog novca Milo Đukanović (predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista) može da ima satove od skoro dva miliona eura, a da se ne nalaze u imovinskom kartonu, saopštio je danas predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić.

"Ako to ne ispitate, onda to znači da ste vi korumpirani, jer mora biti ili on ili vi", rekao je Milačić danas u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

On je pozvao u okviru usvajanja izvještaja o ASK za 2019. i 2020. godinu da "ispitaju odakle Milu Đukanoviću satovi od skoro dva miliona eura".

On je direktorici ASK Jeleni Perović rekao da posjeduju informacije da je Đukanović vlasnik tri sata od 1.300.000 eura, 185.000 eura, 80.000 eura, a da prima platu od oko 2.500 eura.

"Đukanović te satove nije prijavio Vama i ja Vas sada pozivam, da vidimo da li ćete sjutra, na sugestiju poslanika crnogorskog parlamenta ovo ispitati, jer prošli put niste", kazao je Milačić.

U saopštenju Prave Crne Gore se navodi da je Milačić u toku obraćanja "demonstrativno stavio tamne naočare" i kazao da Perović ne prijavljuje i ne procesuira ono što svi vidimo.

"Pa valjda možemo da vidimo u kadru ruku sa satom. Čitava Crna Gora vidi, a vi ovako gledate, kao kroz tamne naočare. Crne potpuno. Ovako vi gledate Đukanovića, Markovića, Veljovića i ostalu ekipu iz organizovanog kriminala. A kada se tiče mene, Krapovića onda gledate kao sa durbinom i lupom.", istakao je on.

Dodao je i da ukoliko se to radi u slučajevima koje svi vidimo na ekranu, kako će gledati bankovne račune, "koje Bog ne može razmrsiti, imovine, kredite i slične stvari, što je Vaš posao. Vaš i Vašeg prethodnika"

"Ali Vaš prethodnik se nije bavio time. Nije se Vaš prethodnik bavio ni haljinama i torbicama gospođe Lidije Đukanović, a to svi vidimo. Svi vidimo, jedino vi ne vidite. A vi bi trebalo najbolje da vidite, jer ste vi predvorje tužilaštva. Vaše nadležnosti su ogromne. Ja da sam na Vašem mjestu ili bilo ko od nove vlasti, ne bi ostao kamen na kamenu od korupcije. A samo gledajući televiziju i čačkajući internet. Da ne ulazimo u druge stvari. Da li vi gledate koliko vrijede torbice ćerke bivšeg ministra zdravlja Hrapovića? Deset torbica 30 000 eura, a nezaposlena. Šta je to? Ili je to korupcija ili ste vi korumpirani. Nešto od toga mora biti", kazao je Milačić u Skupštini.

Navodi da prethodnik on potpisuje tekstove u kojim kaže da je opozicija, a sadašnja vlast "Posluga anti-crnogorskih i tuđih interesa", "anti-državni ulični pohod maskiran u molebane", pa za blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija kaže da je "Stožerni episkop", "Svetosavsko-nacionalističke kvalifikacije", "popovska histerija".

"Ne samo da se nije bavio, nego je za vjerovali ili ne, on kao direktor ASK-a nije prijavio kredit, nije prijavio stan od 42 kvadrata. Dakle čovjek koji se time bavi, koji nas poziva, vaš prethodnik, nije to radio u svom imovinskom kartonu. A znate li zašto? Zbog toga što je bivši diretkor ASK-a tast sina Duška Markovića. I on treba da ispituje Duška Markovića i Mila Đukanovića", zaključio je Milačić.

Bonus video: