Neophodna brza i efikasna saradnja policija regiona

Na sastanku je predloženo je da se u skorijoj budućnosti inicira potpisivanje Sporazuma između BiH i Crne Gore, u cilju efikasne razmjene informacija i kriminalističko obavještajnih podataka iz oblasti terorizma i nasilnog ekstremizma, saopšteno je iz Ministarstva

6753 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Brza i efikasna policijska saradnja između država Zapadnog Balkana izuzetno je značajna u suzbijanju ozbiljnih bezbjednosnih prijetnji, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou, zaključeno je tokom posjete privremenog koordinatora za Nacionalni operativni tim (NOT) Rada Miloševića u Sarajevu.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Milošević se sastao sa pomoćnikom ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Matom Miletićem, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje i sprovođenju Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu.

Iz Ministarstva su kazali da je cilj posjete jačanje saradnje između Crne Gore i BiH, posebno kada je riječ o prevenciji i suzbijanju nasilnog ekstremizma, borbi protiv terorizma i policijskoj saradnji.

Kako se navodi u saopštenju, Milošević je posjetio i Federalnu upravu policije gdje je razgovarano o iskustvima i dobrim praksama obje zemlje i o institucionalnim kapacitetima i mehanizmima za njihovo sprovođenje.

Miločević u BIH
foto: MUP Crne Gore

Na sastanku je predloženo je da se u skorijoj budućnosti inicira potpisivanje Sporazuma između BiH i Crne Gore, u cilju efikasne razmjene informacija i kriminalističko obavještajnih podataka iz oblasti terorizma i nasilnog ekstremizma, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: