"Bečić možda počinje da razumije koliko je problematično kada njegovi saveznici negiraju najzastupljeniju naciju"

Vešović je kazao da im je drago što je Bečić počeo da govori o evropskoj Crnoj Gori, u kojoj nema nezakonitih praćenja i prisluškivanja novinara, u kojoj partije u svojim obraćanjima ne koriste nedopustive termine poput “imbecilni”, u kojoj nema kalkulantskog odnosa u odnosu na teme poput genocida u Srebrenici ili dokumenata protiv zabrane fašističkih simbola

6946 pregleda 20 komentar(a)
Vešović, Foto: Zoran Đurić
Vešović, Foto: Zoran Đurić

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, iako je smogao snage da naglasi da su njegovi protivnici oni koji preziru sve simbole suverene i nezavisne Crne Gore, nikad više se neće dodvoriti ljudima koji zagovaraju građansku državu, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Bečić je ranije danas poručio da će se oštro usprotiviti svakome ko se, kako je rekao, drzne da ospori crnogorsku suverenost i nezavisnost.

Predsjednik Odbora DPS Glavnog grada Časlav Vešović rekao je da im je drago što je Bečić konačno smogao snage da naglasi da su njegovi protivnici oni koji preziru sve simbole suverene i nezavisne Crne Gore, poštujući tuđa znamenja, ponižavajući većinu stanovnika Crne Gore i nazivajući ih najgorim imenima.

"Samo je problem što je, po ko zna koji put, on sinoć bio među njima", naveo je Vešović.

Kako je kazao, drago im je što je Bečić konačno počeo da govori o Crnoj Gori kao državi svih njenih građana.

"Možda počinje da razumije koliko je problematično kada njegovi politički i duhovni saveznici negiraju najzastupljeniju naciju u državi, kada se prave da polovina građana ne postoji", rekao je Vešović.

Samo je, kako dodaje, problem što upravo Bečić daje legitimitet svemu tome.

Vešović je kazao da im je drago što je Bečić počeo da govori o evropskoj Crnoj Gori, u kojoj nema nezakonitih praćenja i prisluškivanja novinara, u kojoj partije u svojim obraćanjima ne koriste nedopustive termine poput “imbecilni”, u kojoj nema kalkulantskog odnosa u odnosu na teme poput genocida u Srebrenici ili dokumenata protiv zabrane fašističkih simbola.

"Samo je problem što je zaboravio da sve to radi upravo njegova stranka", naveo je Vešović.

On je kazao da je to uzalud i da se Bečić neće više nikad dodvoriti ljudima koji zagovaraju građansku Crnu Goru, “a gnušaju se Vašeg konstantnog koketiranja sa desnicom, kako ste to radili i prošle noći”.

"Ponižavanje je i građana i njihove inteligencije i to što ste uopšte pomislili da ćete jutro kasnije moći da im govorite o državi svih građana, evropskim vrijednostima i odbrani nezavisnosti", zaključio je Vešović.

Bonus video: