"Izuzetno je važno da se kao društvo suočavamo sa prošlošću"

Milošević i Adžić odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

"Nadamo se da je Balkan naučio svoju lekciju i da mlađe generacije, koje ne nose hipoteku devedesetih, imaju obavezu da ovaj prostor učine pristojnijim mjestom za život"

13673 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Milošević i Adžić, Foto: Vlada CG
Milošević i Adžić, Foto: Vlada CG

U okviru višednevne posjete Nacionalnog operativnog tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma najznačajnijim bezbjednosnim institucijama Bosne i Hercegovine, nacionalni koordinator za suzbijanje nasilnog ekstremizma i državni sektretar MUP-a za kontrolu rada policije, Rade Milošević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filip Adžić, posjetili su Galeriju 11/07/95 i odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

,,Izuzetno je važno da se kao društvo suočavamo sa prošlošću. Nadamo se da je Balkan naučio svoju lekciju i da mlađe generacije, koje ne nose hipoteku devedesetih, imaju obavezu da ovaj prostor učine pristojnijim mjestom za život. Suživot i međusobno uvažavanje nemaju alternativu i zato je jako važno da prekinemo spiralu mržnje i iskoračimo u odnosu na ono što je bila determinanta ovog prostora. Sve svoje napore uložićemo u to da region Zapadnog Balkana ne bude sinonim za sukobe i podjele", saopštili su iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Milošević i Adžić su sa kolegama sa iz Ministrastva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine razgovarali o jačanju međusobne saradnje i borbi protiv nasilnog ekstremizma radikalizma.

Preporučujemo za Vas