Vujanović i Vučić na trci Formule 1

Iz Vujanovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno ko je još u njegovoj delegaciji i ko je snosio troškove prevoza do Abu Dabija
18 komentar(a)
Filip Vujanović, Aleksandar Vučić inauguracija, Foto: Reuters
Filip Vujanović, Aleksandar Vučić inauguracija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2017. 10:24h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovaće danas trci Formule 1 u Abu Dabiju, a društvo će mu praviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Oni su gosti krunskog princa Abu Dabija, Mohameda Bin Zajed Al Nahjana.

To je druga posjeta predsjednika države Ujedinjenim Arapskim Emiratima ove godine.

Iz Vujanovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno ko je još u njegovoj delegaciji i ko je snosio troškove prevoza do Abu Dabija.

Vujanović se juče sastao sa domaćinom.

Iz kabineta je saopšteno da ga je tom prilikom upoznao sa političkom i ekonomskom situacijom u zemlji, ističući rast BDP-a.

“Konstatovani su veliki potencijali unapređenja saradnje, prvenstveno u ekonomsko-investicionoj sferi”, saopšteno je juče iz kabineta Vujanovića.

Dan ranije se sastao i sa ministrom zaštite životne sredine i klimatskih promjena Tani bin Ahmed Al Zejudijem.

“Kredit Abu Dabi razvojnog fonda predstavlja značajan doprinos razvoju crnogorske poljoprivrede, ali otvara i mogućnosti saradnje u tom, za Crnu Goru, strateški važnom sektoru. Ministar je najavio interesovanje državnih, ali i privatnih poljoprivredih kompanija za saradnju sa Crnom Gorom”, stoji u saopštenju kabineta.

U njemu piše da broj međusobnih posjeta na visokom nivou potvrđuje izuzetno dobre i prijateljske odnose dviju zemalja.

Prije desetak dana u UAE boravila je delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa državnim sekretarom Slobodanom Filipovićem. Delegacija se na sajmu “AirShow” sastala sa predstavnicima više izlagača i razgovarala o potencijalnoj saradnji na polju modernizacije vojske, naročito u oblasti vazduhoplovstva.

Mjesec dana ranije je u zvaničnoj posjeti UAE boravio i šef diplomatije Srđan Darmanović.

U julu je Crnu Goru posjetio ministar vanjskih poslova UAE Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan, koji se, između ostalih, sastao i sa premijerom Duškom Markovićem.

Velika nagrada se vozi na ostrvu Jas u blizini Abu Dabija, a karte za ovu trku mogu se naći na sajtu Formule 1 po cijeni od 1.649 do 6.559 dolara.

Bonus video: