Drašković: Nastavlja se antisrpska histerija DPS, Đukanović neće moći da naruši jedinstvo srpskog naroda i SPC

"Upravo Đukanovićeve tvrdnje oko Temeljnog ugovora sa SPC su dovoljan dokaz da je ovaj sporazum trebao biti potpisan u Beogradu. Najčudnije od svega, te tvrdnje su vrlo slične izjavama premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, a nesumnjivo da njih dvojica imaju potpuno saglasje i oko "genocida" u Srebrenici"

23039 pregleda 58 reakcija 68 komentar(a)
Drašković, Foto: DF
Drašković, Foto: DF
Ažurirano: 04.06.2021. 17:38h

Napadima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Srbiju i srpski narod u Crnoj Gori nastavlja se antisrpska histerija Demokratske partije socijalista (DPS) koja traje decenijama, saopštio je danas Petar Drašković, šef Informativne službe Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

On je reagovao na današnju izjave Đukanovića "Srbija se ponaša kao 90-ih", ugrožava suverenitet susjeda".

"Čak i nakon kraha na izborima 30. avgusta prošle godine, upravo zbog takve politike, Đukanović nema namjeru da stane i ne dovede svoju stranku na nivo statističke greške. Koliko god se trudio, neće moći narušiti jedinstvo srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve (SPC). Možda Đukanoviću smeta što je Srbija postala regionalni lider u ekonomskom i društvenom razvoju. Ona vodi računa o potrebama Srba u Crnoj Gori i nije ih ona istjerala iz državnog aparata i proglasila građanima drugog reda u Crnoj Gori, već vlast DPS", istakao je Drašković.

On je dodao da je Srbija stekla i međunarodni ugled po uspješnom procesu vakcinacije protiv koronavirusa i prva pomogla Crnoj Gori sa kontingentom vakcina.

"Upravo Đukanovićeve tvrdnje oko Temeljnog ugovora sa SPC su dovoljan dokaz da je ovaj sporazum trebao biti potpisan u Beogradu. Najčudnije od svega, te tvrdnje su vrlo slične izjavama premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, a nesumnjivo da njih dvojica imaju potpuno saglasje i oko "genocida" u Srebrenici. Ukoliko onaj koji je donio bezbožnički zakon protiv SPC, retorički "odgađa" potpisivanje Temeljnog ugovora, nije se teško zapitati u čijem je interesu to odlaganje?", poručio je Drašković.

Po njegovim riječima, jedino je Đukanović onaj što želi Crnu Goru zadržati u devedesetim godinama.

"U tom vremenu se osjeća najkomfornije, pošto je u doba NATO agresije učestvovao u izdaji zajedničke države, pa i te Srbije. Traženje krivca u Srbiji, Beogradu i SPC je prepoznatljiv znak one agende koja štiti interes stranih centara moći, a ne građana. Narod je za to dao jasan odgovor litijama, zatim i smjenom bivšeg režima. Prema tome, naša je dužnost da taj zavjet ne izdamo", zaključio je Drašković.

Bonus video: