Marković: Krivična prijava protiv Damjanović nije ništa drugo do hajka protiv nje

"Sanja Damjanović je kao priznati istraživač i stručnjak bila odlična ministrica u Vladi koju sam predvodio. Naučnica koja je Crnoj Gori i njenim stručnjacima obezbijedila mjesto na evropskim i svjetskim institutima i projektima"

17562 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Marković, Foto: Tviter/Duško Marković
Marković, Foto: Tviter/Duško Marković

Krivična prijava iz aferaških kabineta protiv bivše ministarke nauke Sanje Damjanović svedena je na nagađanja koliko je učesnika bilo na početku seminara, a koliko nakon pauze ili kako je plaćena kotizacija, saopštio je danas Duško Marković, bivši predsjednik Vlade Crne Gore.

On je dodao i da ta krivična prijava "nije ništa drugo do hajka protiv Damjanović, čije naučne i radne domete ne mogu dostići, a još manje poništiti".

"Sanja Damjanović je kao priznati istraživač i stručnjak bila odlična ministrica u Vladi koju sam predvodio. Naučnica koja je Crnoj Gori i njenim stručnjacima obezbijedila mjesto na evropskim i svjetskim institutima i projektima. Zato krivična prijava iz aferaških kabineta, svedena na nagađanja koliko je učesnika bilo na početku seminara, a koliko nakon pauze ili kako je plaćena kotizacija nije ništa drugo do hajka protiv Sanje Damjanović, čije naučne i radne domete ne mogu dostići, a još manje poništiti", napisao je Marković na Tviteru.

Vlada je podnijela krivičnu prijavu protiv bivše ministarke nauke Sanje Damjanović, nekadašnje sekretarke Smiljane Prelević i NN osobe zaposlene u tom resoru, zato što su navodno oštetile državni budžet za više hiljada eura tokom organizacije dvodnevnog skupa Međunarodnog instituta za održive tehnologije jugoistočne Evrope (SEEIIST).

Bonus video: