DPS: Zabrinjavajuće pojave u resoru Bratić, premijer da spriječi nezakonito postupanje i fanatizam

"Njeno shvatanje ministarskog mandata kao jedinstvene prilike da po nalogu svojih mentora uprepodobi prosvjetu, kulturu, nauku i sport smjenama nepodobnih, zapošljavanjem ekstremnih nacionalista, pripremom novih programa, izaziva otpor i u samom ministarstvu", tvrde iz DPS-a

11091 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Niz informacija i događaja ukazuje da se u resorima ministarke Vesne Bratić, iza očiju javnosti, dešavaju veoma zabrinjavajuće pojave, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i pozvali premijera Zdravka Krivokapića da obrati pažnju i spriječi svaki pokušaj nezakonitog postupanja i fanatizma.

Iz ove partije tvrde da je prema informacijama koje dobijaju, Bratić "u svom revanšističkom pohodu i sprovođenju ideološke indoktrinacije kroz resore koji su joj povjereni, potpuno gluva čak i za dobronamjerne kritike koje dolaze od njenih najbližih saradnika".

"Njeno shvatanje ministarskog mandata kao jedinstvene prilike da po nalogu svojih mentora uprepodobi prosvjetu, kulturu, nauku i sport smjenama nepodobnih, zapošljavanjem ekstremnih nacionalista, pripremom novih programa, izaziva otpor i u samom ministarstvu. Prema našim saznanjima Danilo Alagić, na Vladi izabran za direktora direktorata za tercijalno obrazovanje, ne dolazi na posao nedjeljama; Miroslav Anđelić izabran za državnog sekretara, pripremio je ostavku, pa uzeo bolovanje. Podsjećamo da je i Martin Ćalasan, napustio Bratićku prije imenovanja, a da je obavljao poslove državnog sekretara i bio najavljen kao kadar sa širokim ingerencijama u ovom ministarstvu", kazali su iz DPS-a.

Oni dalje navode da ministarka, "u svojoj revanšističkoj opijenosti naređuje da podnesu ostavke onima koji joj u prosvjeti nijesu po volji ili nijesu po njenim kriterijumima podobni".

"Smatramo da njena misija pokušaja indoktrinacije mladih naraštaja klerikalno-nacionalističkom dogmom, mora biti zaustavljena. Zato tražimo od premijera Krivokapića, da obrati pažnju na postupke Vesne Bratić, i spriječi svaki pokušaj nezakonitog postupanja ali i fanatizma koji je nedopustiv na mjestu na kome se ona nalazi", zaključuje se u nepotpisanom saopštenju DPS-a.

Bonus video: