Injac sa Barbosom: Crna Gora i Brazil dijele pogled na globalnu bezbjednosnu scenu

"Sagovornici podvukli važnost saradnje i zajedničkog djelovanja na globalnom planu, posebno u izazovnim vremenima kao što je još uvijek aktuelna pandemija virusa COVID-19"

2182 pregleda 2 komentar(a)
Barbosa i Injac na sastanku, Foto: Ministarstvo odbrane
Barbosa i Injac na sastanku, Foto: Ministarstvo odbrane

Ambasador Brazila Eduardo Botelho Barbosa, tokom posjete ministarki odbrane Oliveri Injac, naglasio je doprinos Crne Gore međunarodnim misijama i operacijama, kao potvrdu posvećenosti globalnom miru i stabilnosti.

Barbosa je takođe podsjetio da i Brazil aktivno učestvuje u UN mirovnim misijama i operacijama, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

"Ministarstvo odbrane Crne Gore otvoreno za saradnju sa odbrambenim sektorima svih zemalja sa kojima dijelimo iste demokratske vrijednosti i poglede na globalnu bezbjednosnu scenu", kazala je Injac.

Injac je rekla da je Crna Gora posvećena uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje, kako sa zemljama saveznicama, tako i sa partnerskim državama.

"Ona je informisala sagovornika o doprinosu Crne Gore u okviru Alijanse, ističući da je punopravno članstvo u EU drugi spoljnopolitički prioritet naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su "sagovornici podvukli važnost saradnje i zajedničkog djelovanja na globalnom planu, posebno u izazovnim vremenima kao što je još uvijek aktuelna pandemija virusa COVID-19".

Bonus video: