Živković: O Leposaviću ćemo se odrediti kad to pitanje dođe na dnevni red

Možete postaviti sebi pitanje - kakav legitimitet, autoritet i kredibilitet ima premijer koji je zatražio smjenu ministra, a nije dobio njegovu ostavku", istakao je Živković

13445 pregleda 32 reakcija 33 komentar(a)
Živković, Foto: Luka Zeković
Živković, Foto: Luka Zeković

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković, saopštio je danas da će stav te stranke o učešću na sjednici Skupštine Crne Gore na kojoj će se glasati o inicijativi za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.

On je, na pres-konferenciji u Skupštini, naveo da veliko interesovanje javnosti za pitanje razrješenja ministra Leposavića, govori "u kakvom se kolapsu i rasulu nalazi vladajuća većina".

"Pitanje o Srebrenici ministru Leposaviću postavio je poslanik DPS-a, Andrija Nikolić. Manipulativno i zamjenom teza pokušava se spinovati, na račun DPS-a, da smo mi oni koji pokreću međunacionalne tenzije. Ne, mi postavljamo legitimna pitanja. Čuli smo kakav je odgovor dao ministar, čuli smo šta je konstatovao potpredsjednik parlamenta, Srahinja Bulajić - da sve što misli Leposavić misli i većina koja je glasala koaliciju Za budućnost Crne Gore. Možete postaviti sebi pitanje - kakav legitimitet, autoritet i kredibilitet ima premijer koji je zatražio smjenu ministra, a nije dobio njegovu ostavku", istakao je Živković.

Skupština bi narednih dana trebalo da se izjasni o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra Leposavića.

Bonus video: