Abazović predložen za kandidata za predsjednika URE i u narednom mandatu

„Želimo na ovaj način da ukažemo podršku i razumjevanje, ali i da javnosti Crne Gore pošaljemo jasnu poruku, da nijeste sami, da iza vas stoje ljudi, koji su godinama unazad birali teži, ali i časniji put za oporavak države i društva u cjelini“

15153 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Sa sjednice URE, Foto: URA
Sa sjednice URE, Foto: URA

Utvrđen je predlog da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović bude kandidat za predsjednika URE i u narednom četvorogodišnjem mandatu, zaključeno je na sjednici odbora nikšićke URE, kojoj su prisustvovali i lider stranke Abazović i potpredsjednik Filip Adžić.

Iz nikšićke URE su kazali da Abazović i državni sekretar u MUP-u Crne Gore zadužen za kontrolu rada policije, Rade Milošević, imaju njihovu podršku da "nastave sa oslobođenjem institucija od kriminalnih aktivnosti Demokratske partije socijalista i svih ostalih koji su se ogriješili o zakone".

"Čvrsto vjerujemo da imate mogućnost i znanje i da se ne plašite da rukom pravde Crna Gora postane država svih njenih građana i država u kojoj će biti pravde“, kazali su iz URE na sjednici.

Oni su istakli da "Rast podrške i sve veći priliv članstva u Nikšiću dokaz je da je Građanski pokret URA na pravom putu, te da politika evropske i građanske a iznad svega zelene i moderne države Crne Gore nema alternativu".

Iz URE su kazali da su svjesni da njihovi predstavnici u izvršnoj vlasti svoje ali i živote njihovih porodica stavljaju na kocku, što sa sobom nosi i mnoge nelagodnosti.

„Želimo na ovaj način da ukažemo podršku i razumjevanje, ali i da javnosti Crne Gore pošaljemo jasnu poruku, da nijeste sami, da iza vas stoje ljudi, koji su godinama unazad birali teži, ali i časniji put za oporavak države i društva u cjelini“, kazali su iz URE.

Na sjednici nikšićke URE zaključeno je da su zadovoljni ostavarenim rezultatima na lokalnim izborima.

„Na našim predstavnicima u lokalnoj samoupravi i lokalnom parlamentu sada je velika dogovornost, da se izbore za realizaciju mnogih programskih aktivnosti, da pomognu građanima Nikšića i da tako zajedno gradimo bolji, evropski i zeleni Nikšić“, saopšteno je na sjednici.

Iz URE su uputili i čestitku kolegama iz Herceg Novog na ostvarenom rezultatu, uz nadu da će, kako su kazali, Herceg Novi imati bolju lokalnu samoupravu, te da će blisko sarađivati sa nikšićkom.

„Vrijeme podjeljene Crne Gore je prošlost, vrijeme je za društvo jednakih šansi za sve“, zaključak je sjednice URE u Nikšiću.

Bonus video: