Kaluđerović: Podgorički DPS želi da prodaje parcele u Golubovcima, prihod bi išao u kasu Glavnog grada

Ističe i da rukovodioci Glavnog grada smatraju nepotrebnim da konsultuju Opštinu Golubovci kada su u pitanju parcele koje se nalaze na teritoriji Zete, što je još jedan dokaz "maćehinskog tretmana Zete"

7286 pregleda 6 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Plašeći se gubitka vlasti i privilegija na koje su navikli, iz DPS-a Podgorica su krenuli u prodaju parcela obuhvaćenih biznis zonama, ne bi li se na brzinu ostvarila zarada, saopštila je predsjednica Odbora SNP Golubovci, Slađana Kaluđerović.

U želji da po svaku cijenu izbjegne neminovni poraz, kaže Kaluđerović, žele da obezbijede dodatna sredstva u susret izbornoj kampanji, a sve nauštrb interesa Zete.

"Podvlačim da zasad prodaja ovog vrijednog dijela teritorije Zete i Podgorice nipošto ne smije biti opcija, kao i da bi se trebalo zadržati na mogućnosti zakupa parcela, čime je još odavno trebalo pospješivati mali i srednji biznis", navodi ona.

Ističe i da rukovodioci Glavnog grada smatraju nepotrebnim da konsultuju Opštinu Golubovci kada su u pitanju parcele koje se nalaze na teritoriji Zete, što je još jedan dokaz "maćehinskog tretmana Zete"

"Naglašavam da postoji katastarsko razgraničenje i da, u najmanju ruku, nije prikladno da se odlučuje o zakupu ili, ne daj Bože, prodaji teritorije Zete bez njene saglasnosti. To nećemo dozvoliti. Posebno imajući u vidu dobro poznatu činjenicu da Zeta pretenduje da postane samostalna opština, smatramo drskim ostavljanje prostora da Glavni grad donese odluku o prodaji zetske imovine", kazala je ona.

Dodaje i da kada bi se dogodila prodaja, ta sredstva ne bi otišla u budžet Opštine Golubovci, već u kasu Glavnog grada.

"Poručujemo im – parcele koje pripadaju Zeti da im ne pada na pamet da prodaju! Usudila bih se reći i "ostale predmetne parcele", ali imam mandat da pričam u ime građana Zete i držaću se toga, a nadam se da će se oglasiti i legitimni predstavnici Podgorice da se izjasne o opciji prodaje", rekla je Kaluđerović.

Pojašnjava da kada je u pitanju zakup dijela parcela na zetskoj teritoriji, moraće da postoji poseban tretman i poseban ugovorni odnos, kao i da se u odlučivanje uključe zetski legitimni predstavnici, jer je "sasvim realno da ta sredstva idu u budžet Opštine Golubovci".

"Ili možda gradonačelnik smatra da, uprkos tome što postoji realna šansa da uskoro dobijemo samostalnu opštinu, treba da se naši prihodi slivaju u budžet Glavnog grada", kaže ona.

Kaluđerović kaže da se Vuković u kontinuitetu bahato odnosi prema građanima Zete, ignorišući probleme sa kojima su suočeni, a da odgovornost za to snose njegova partija, prethodnici i on.

"Dok neutralni Vuković druge proziva za neprikladan odnos, po ko zna koji put se pokazao kao dostojan naslednik Mugoše i Stijepovića kad je u pitanju oduzimanje i iskorišćavanje teritorije Zete za sebične partijske i lične interese. Ali, poručujemo mu da nećemo dozvoliti da još jednom zloupotrijebe zakonska ovlašćenja kako bi oštetili Opštinu Golubovci i građane Zete", ističe Kaluđerović.

Bonus video: