Marković: Država će znati i umjeti da pripazi svoje čuvare

Vrijednost projekta je 10 miliona i sedamsto hiljada eura, a finansira ga izvođač radova Montas inžinjering iz Podgorice
93 pregleda 4 komentar(a)
Duško Marković, Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: Gov.me
Duško Marković, Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.11.2017. 12:19h

Premijer Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić postavili su kamen temeljac za izgradnju dva stambena objekta na Starom aerodromu, za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, okupljenih u Sindikat bezbjednosnih službi.

„Uvaženi pripadnici bezbjednosnih institucija, uvjeravam vas da će Država znati i umjeti da pripazi svoje čuvare. Oni, koji čuvaju njen red i stabilnost, oni koji garantuju sigurnost svojoj državi i brinu se o sigurnosti svakog pojedinca i njegove imovine moraju imati dužnu pažnju Vlade i Države.U narednom periodu radićemo na stvaranju uslova da se i u drugim crnogorskim opštinama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba vaših kolega. Kako u Podgorici i centralnom dijelu, tako na sjeveru i jugu. Istovremeno, nećemo zanemariti ni aspekt unapređenja uslova rada, modernizacije opreme i usavršavanja postojećih kadrovskog potencijala, jer je odan i obučen pripadnik bezbjednosne službe, slika tog društva i slika dražave, i kao takav mora biti dostojan grba koji na uniformi nosi”, kazao je Marković.

Vrijednost projekta je 10 miliona i sedamsto hiljada eura, a finansira ga izvođač radova Montas inžinjering iz Podgorice.

Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić je istakao da današnji događaj predstavlja potvrdu spremnost I posvećenost Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Glavnim gradom i Sindikatom bezbjednosnih institucija započne sa realizacijom projekta izgradnje stambenog objekta za službenike Ministarstva.

„Uvjeren sam da je ovaj projekat dobar primjer partnerskog odnosa MUP–a, Sindikata I Glavnog grada, a cilj je da se obezbijede što bolji uslovi onima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir radeći svakodnevno vrlo složen, odgovoran I častan posao I često rizikujuči svoje živote u ispunjavanju te važne misije”, rekao je minister, naglasivši da će MUP i u narednom periodu pružiti snažnu podršku i da se riješe stambene potrebe zaposlenih i u drugim opštinama.

Rok za završetak radova je novembar 2019. godine.

Bonus video: