Stevan Katić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

"Sada je pred nama realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovatii", kazao je Katić

7893 pregleda 11 komentar(a)
Katić, Foto: Opština Herceg Novi
Katić, Foto: Opština Herceg Novi

Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, reizabran je danas na tu funkciju za naredne četiri godine na drugoj sjednici lokalnog parlamenta sazvanoj po hitnom postupku, prenosi Radio Jadran.

Za Katića je od 30 prisutnih odbornika, glasalo 24 odbornika iz koalicije koju su predvodile Demokrate, koalicije Crno na Bijelo, koalicije Prave Crne Gore, Novske liste, dok je protiv bilo 6 odbornika koalicije Evropski tim za Herceg Novi.

"Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika Opštinje obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine, tako mi Bog pomogao“, kazao je Katić polažući zakletvu.

On se zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju, uvjeravajući da će učiniti sve da to povjerenje opravda, ističući da su njegova vrata otvorena za sve.

Takođe, izrazio je uvjerenje da će zajedno sa svim odbornicima nastaviti da radi za dobrobit grada kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

"Ono što će nam biti prioritet u narednom periodu su ekonomski oporavak grada nakon pandemije Kovid 19, još značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice i ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine", istakao je on.

Podsjetio je da je da je prije četiri godine na istom mjestu rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa koja "nam nije bila naklonjena, što se na kraju i potvrdilo", jer smo, kako je rekao do 30. avgusta imali opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini, te da je nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme uspostavljen partnerski odnos sa aktuelnom Vladom.

"Prvi rezultat toga je ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići na čemu smo insistirali protekle četiri godine. To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Sada je pred nama realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati. Tu prije svega mislim na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte", dodao je Katić.

Prethodno, Katić je podnio ostavku na mjesto odbornika, a njega će zamijeniti Milan Bošković.

Po sili Zakona, mandat je prestao dosadašnjim potpredsjednicima Opštine, Milošu Konjeviću i Vesni Samardžić.

Bonus video: