SDP Tivat: Vlast u Tivtu da istraži ko je ispisao grafit ”Mladiću moj problem je tvoj što si srpski heroj”

Pored toga pozivaju konstituente aktuelne vlasti da javno osude počinioca i kako navode ideologiju iza ovog grafita, kao i da pozdrave presudu međunarodnog suda u slučaju Ratka Mladića

4579 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Jutros je na zidu zgrade u centru Tivta osvanuo natpis ”Mladiću moj problem je tvoj što si srpski heroj”, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske partije (SDP) Tivat.

Oni pozivaju aktuelnu vlast u Tivtu i OB Tivat da istraže ko je ispisao predmetni grafit.

Pored toga pozivaju konstituente aktuelne vlasti da javno osude počinioca i kako navode ideologiju iza ovog grafita, kao i da pozdrave presudu međunarodnog suda u slučaju Ratka Mladića, "kako ne bi ostavljali prostora za spekulacije o kursu i ideologiji koju je SDP podržao na vlasti u Tivtu", istakli su.

"Nemile scene, nemili grafiti koji u mnogome vraćaju sjećanje na slike i događaje iz Tivta 90-ih. Tih godina u Tivtu dešavale su se razne ružne i nemile stvari al ni približne onima koje su se dešavale u našim republikama u okruženju", naveli su.

Iz SDP Tivat navode da je presuda Mladiću nekima donijela djelimično olakšanje, a nekima osjećaj nepravde.

"Juče je međunarodni sud nakon skoro 30 godina procesa, potrage i suđenja presudio Ratku Mladiću. Presuda je nekima donijela djelimično olakšanje, nekima osjećaj nepravde al jedno je sigurno odgovornost za zločine je javno dodijeljena".

Prema njihovim riječima, odgovornost za zločine pripisana je jednom čovjeku i ideologiji koju su on i "njemu slični" propagirali, istakavši da je ta ideologija nažalost i danas živa.

"Ta odgovornost nije dodijeljena srpskom narodu kako neki šovinisti uključujući i tragikomičara na funkciji Ministra policije Republike Srbije pokušavaju da prikažu. Ogovornost za te zločine pripisana je jednom čovjeku i ideologiji koju je taj čovjek i slični njemu propagirao. Nažalost ta ideologija je i dan danas živa i nažalost glasnija nego ikada u poslednjih 20 godina", istakli su.

Bonus video: