Mojkovačka URA: Dvojica bivših pripadnika UDBA-e na čelu izbornog štaba DPS Mojkovac

“Ista situacija kao i prije 10-12 godina, ime tada već takođe bivšeg premijera Igora Lukšića, kao i Milice Pejanović Đurišić se nije smjelo pomenuti. Zamislite samo koliko poltronstva treba da ima čovjek da ne smije pomenuti na partijskim sastancima DPS-a, kuma, prijatelja sa kojim su se mnogi dičili pa čak i zbog toga što su se samo rukovali sa njim"

11079 pregleda 135 reakcija 9 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Dokaz koliko su najavljene reforme DPS-a otišle daleko, poslije njihovog Kongresa, najbolje se vidi u Mojkovcu, gdje su dva bivša pripadnika UDBA-e na čelu Izbornog štaba za lokalne izbore, saopštili su danas iz Opštinskog odbora URA Mojkovac.

“Obično je na čelu Izbornog štaba do sada bio neki političar, partijski funkcioner iz Predsjedništva, GO ili slično. A i cijeli mojkovački izborni štab liči kao da je u pitanju skup bivših, a i sadasnjih, aktuelih funkcionera DB-a ili policajaca, što javnih, što tajnih službi, što aktuelnih, što bivših, što rezervnih i njihovih pripravnika i nasljednika. Sve je isto samo Njega nema. Nema šefa Duška”, kažu iz mojkovačke URE.

Navode da su se na prvom sastanku Izbornog štaba DPS-a u Mojkovcu u susret jesenjim izborima u tom gradu neki zapitali gdje je Duško Marković ali da je to, kažu iz mojkovačke URE, "šaptački ućutkano i da se njegovo ime više nije smjelo spomenuti".

“Ista situacija kao i prije 10-12 godina, ime tada već takođe bivšeg premijera Igora Lukšića, kao i Milice Pejanović Đurišić se nije smjelo pomenuti. Zamislite samo koliko poltronstva treba da ima čovjek da ne smije pomenuti na partijskim sastancima DPS-a, kuma, prijatelja sa kojim su se mnogi dičili pa čak i zbog toga što su se samo rukovali sa njim… Čovjeka koji im je zaposlio sve do unučeta, postavio ih na funkcije, onoga koji je do skoro bio premijer i zamjenik predsjednika DPS-a, sad ne smiju spomenuti u njegovom rođenom gradu”, ukazuju u mojkovačkoj URI.

Napominju da “sve ovo liči na 1953. godinu pa sve do 90-ih kada ime Milovana Đilasa narod nije smio da spomene”.

“Možda ima koicidencija, postoje slučejevi da se istorija ponavlja, oba su iz Podbišća kod Mojkovca, a sigurni smo za Milovana da je vođi rekao “ne”. Ostaje da se vidi za drugoga šta će uraditi. Očito po situaciji koja vlada, nešto se valja iza brda mojkovačkih u Podgorici. Očito je glavni šef izvršio reformu na Kongresu, postavio nove šefove i naredio im nezavisno šta da se radi bivšem prijatelju i kumu”, ukazuju iz mojkovačke URE.

Kažu da ime Duška Markovića DPS glasači u Mojkovcu ne smiju pomenuti nigdje javno, pa čak ni u svojoj kući.

“Hoće li do novembra, do lokalnih izbora u Mojkovcu, ostati sadašnji šefovi na čelu Izbornog štaba DPS-a, ostaje veliki znak pitanja s obzirom na to da su već usvojeni tužilački zakoni, a početak djelovanja zakona će biti septembar dok se zakonski rokovi za izbor novog tužioca ne ispune. Postoji i pitanje, hoće li novi tužilac imati dovoljno integriteta i ličnog i profesionalnog da spriječi da DPS odradi zadnju političku igru u Mojkovcu”, zaključuju iz mojkovačke URE.

Bonus video: