“Najvažnije je da usvojimo državni budžet"

Abazović: Nisam protiv rekonstrukcije Vlade, ali sam protiv sistema "švedskog stola"

"Protiv toga jesam, a za dijalog i pronalaženje boljih rješenja u cilju veće efikasnosti, nemam ništa protiv”, rekao je Abazović.

59620 pregleda 236 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je odgovarajući na pitanje da li će biti rekonstrukcije Vlade i šta će biti sa Ministarstvom pravde, rekao da bi i Vlada mnoge stvari mogla da radi na bolji i efikasniji način i da “reformski put za njegov ukus” nije dovoljno dinamičan:

Istakao je da nije protiv rekonstrukcije Vlade, ali jeste protiv “sistema švedskog stola”, da bilo koja partija nametne nešto što samo njoj odgovara.

"Protiv toga jesam, a za dijalog i pronalaženje boljih rješenja u cilju veće efikasnosti, nemam ništa protiv”, rekao je Abazović.

On je kazao da je važno da se situacija “razmrsi”, ali da je još važnije da se spuste tenzije.

“Najvažnije je da usvojimo državni budžet. Neodgovorno je što do sada nemamo budžet, i da uradimo sve da turistička sezona uspije na najbolji način. Instuicija mi govori da će Crna Gora ove godine da bude hit, makar za turiste iz regiona, a nadam se i drugih krajeva”, rekao je Abazović.

On je naglasio da je Ministarstvo pravde značajna jedinica Vlade za poglavlja 23 i 24.jer su nosioci posla:

“Bilo bi dobro da što prije dobijemo epilog vezano za to Ministarstvo, kakav god on bio.Da bi znali na čemu smo, moramo znati sa čime raspolažemo”, rekao je Abazović.

Preporučujemo za Vas