Mišel: EU čvrsto stoji uz Crnu Goru

"Drago mi je da vidim vašu snažnu odlučnost i posvećenost da istrajete na putu demokratskog razvoja i reformi, prije svega u interesu građana Crne Gore. EU podržava evropsku budućnost Crne Gore i ostaje posvećena aktivnoj pomoći u vašim reformskim naporima"

4696 pregleda 6 komentar(a)
Mišel, Foto: Reuters
Mišel, Foto: Reuters

Evropska unija (EU) čvrsto stoji uz Crnu Goru i nastaviće da pruža svu moguću podršku kako bi joj pomogla da se izbori sa pandemijom, poručio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

On je, u pismu zahvalnosti crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću povodom čestitke Dana Evrope, naveo da je ove i prošle godine pandemija stvorila izuzetno teške okolnosti za sve građane.

"EU čvrsto stoji uz Crnu Goru i nastaviće da pruža svu moguću podršku kako bi pomogla vašoj zemlji da se izbori sa pandemijom", kazao je Mišel.

On je rekao da je EU spremna da podrži crnogorski ekonomski oporavak i razvoj, ključni gradivni element za mir, saradnju i solidarnost koji je u srži evropskog projekta.

"Drago mi je da vidim vašu snažnu odlučnost i posvećenost da istrajete na putu demokratskog razvoja i reformi, prije svega u interesu građana Crne Gore. EU podržava evropsku budućnost Crne Gore i ostaje posvećena aktivnoj pomoći u vašim reformskim naporima", poručio je Mišel.

Bonus video: