Savjetnica Krivokapića sa predstavnicima dijaspore u Parizu: Govorili o školi crnogorskog jezika i kulture...

"Tokom sastanka je bilo riječi i o inicijativama za užu saradnju Crne Gore i njene dijaspore, te s tim u vezi, govorili su o projektima koji će bliže promovisati Crnu Goru"

5250 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Na sastanku savjetnice predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića za manjiska prava Maide Gorčević sa predstavnicima dijaspore u Parizu govorilo se o inicijativama za užu saradnju Crne Gore i njene dijaspore, te s tim u vezi, govorili su o projektima koji će bliže promovisati Crnu Goru, kao i o školi crnogorskog jezika i kulture koju bi otvorili u Parizu za djecu crnogorskih iseljenika, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je dogovoreno aktivnije učešće kako Vlade Crne Gore, tako i udruženja dijaspore, u cilju kontinuirane saradnje i progres uspostavljenih veza.

Iz Vlade Crne Gore su kazali da su sastanku koji se održao 8. juna, prisustvovali predstavnici udruženja Asocijacija Montenegro iz Pariza, predsjednik Miodrag Zlatičanin i članovi Radojica Marković i Dejan Šestović, kao i predsjednik Sandžačke biznis asocijacije, Šefadil Ličina.

"Sastanku su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Parizu Ivan Ivanišević i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, koji su tom prilikom pozdravili predstavnike dijaspore", naveli su oni.

Kako su kazali iz Vlade, prisutni su na sastanku su razgovarali o aktuelnim temama koje se tiču dijaspore – iseljenika, kao i o važnosti vakcinacije zbog epidemiološke situacije.

Bonus video: