"Ministarstvo će nastaviti da radi na poboljšanju uslova života vojnika"

Injac: Sigurna sam da svi pripadnici VCG daju maksimum, uvijek se mora težiti ka boljim rezultatima

"Predviđeno je postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine, a radar je donacija NATO-a i do postavljanja će trajati njegova modernizacija, obuka osoblja i infrastrukturni radovi"

2821 pregleda 2 komentar(a)
Injac sa Đurovićem u obilasku, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac sa Đurovićem u obilasku, Foto: Ministarstvo odbrane

Sigurna sam da svi pripadnici Vojske Crne Gore daju maksimalan doprinos, ali uvijek se mora težiti ka još boljim rezultatima, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Injac je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem, obišla kasarnu u Kolašinu, stacionarno čvorište veze "Bjelasica" i razgovarali su sa predstavnicima Opštine Andrijevica, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva su kazali da su se Injac i Đurović upoznali sa aktivnostima 3.Pješadijske čete, stacionirane u Kolašinu, pri čemu im je prezentovano naoružanje i oprema koju jedinica koristi.

"Sve što radite u sistemu bezbjednosti, radite na korist građana i države. Imate podršku Ministarstva odbrane, da radimo svi najbolje što možemo i da zajednički ostvarujemo rezultate", kazala je Injac.

Ona je u razgovoru s pripadnicima 3.Pješadijske čete naglasila da će Ministarstvo nastaviti da radi na poboljšanju uslova života pripadnika Vojske.

"Komanda Čete za vezu i elektronsko ratovanje je ministarku i brigadnog generala upoznala sa načinom rada i aktivnostima pripadnika te jedinice na stacionarnom čvorištu veze 'Bjelasica'", saopštili su iz Ministarstva.

Oni su kazali da je na toj lokaciji predviđeno postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine.

"Radar je donacija NATO-a i do postavljanja će trajati njegova modernizacija, obuka osoblja i infrastrukturni radovi", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako su kazali, Injac i Đurović su posjetili i Andrijevicu, gdje su razgovarali s predstavnicima Opštine o budućim oblicima saradnje i partnerstva.

Preporučujemo za Vas