Prihvaćeni amandmani Zoronjić: Sala u Nedakusima, nastavak izgradnje "Cmiljače" i valorizacija Đalovića pećine

"Za nastavak dinamike izgradnje Ski centra "Cmiljača", Vlada je izdvojila 68.000 eura, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1.950.000 eura kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2.500.000 eura, a ja sam amndmanom zatražila još 2.000.000 eura", rekla je Zoronjić

5855 pregleda 1 komentar(a)
Zoronjić, Foto: Građanski pokret URA
Zoronjić, Foto: Građanski pokret URA

Amandmani poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu kojima se traži izgradnja fiskulturne sale u OŠ "Nedakusi" u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra "Cmiljača" kao i valorizacije Đalovića pećine u tom gradu dobili su podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz GP URA.

Zoronjić je kazala da se nada da će se Vlada odnijeti odgovorno i da će opredijeliti na kraju potrebna sredstva za ova dva projekta.

"U pitanju su izgradnja fiskulturne sale u OŠ "Nedakusi" jer je nezamislivo da djeca u toj školi u 2021. godini nemaju fiskulturnu salu. To je jedina škola u Bijelom Polju koja nema taj vid infrastrukture", kazala je ona.

U saopštenju se dodaje da što se tiče započetih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za njih, Zoronjić je ukazala da bi to bio dodatan podstrek za razvoj ne samo Bijelog Polja već i cijelog sjevera.

"Za nastavak dinamike izgradnje Ski centra "Cmiljača", Vlada je izdvojila 68.000 eura, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1.950.000 eura kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2.500.000 eura, a ja sam amndmanom zatražila još 2.000.000 eura. Zadovoljstvo je što su kolege sa odbora prihvatile ove moje amandmane", istakla je Zoronjić.

Bonus video: