Marković: Imenovanje direktora ANB bez mišljenja Skupštine je nova kompromitacija Crne Gore

“Ni samom (Dejanu) Vukšiću, bivšem sudiji i advokatu, takav mandat ne može biti temelj za uspješan rad”, napisao je Marković na Tviteru

9890 pregleda 55 reakcija 56 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) bez mišljenja Skupštine je nova kompromitacija Crne Gore u očima partnera i bezbjednosne zajednice, jer je obavezna skupštinska procedura međunarodni standard, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Duško Marković.

Povezani članci

11. Jun 2021.

Krivokapić imenovao Vukšića za direktora ANB

On je kazao da se pravno nasilje nastavlja, a sada je, kako je naveo, imenovanje direktora obavljeno uz direktnu povredu Zakona.

“Ni samom (Dejanu) Vukšiću, bivšem sudiji i advokatu, takav mandat ne može biti temelj za uspješan rad”, napisao je Marković na Tviteru /Twitter/.

Duško Marković
foto: Printscreen

Prema njegovim riječima, blokada rada skupštinskih tijela je jasan signal i ka unutra i prema vani da ustavni i politički sistem ne funkcioniše čak ni oko krucijalnih pitanja.

“Ovakvo imenovanje prvog čovjeka ANB ostavlja u očima partnera trajnu sumnju od koje direktnu štetu imaju građani i Država”, zaključio je Marković.

Bonus video: