Leposavić traži amnestiju za učesnike javnih okupljanja: Mandić najavio podršku, DPS kritikuje

"Ovim bi se zadovoljila pravda prema sramotno progonjenim pravoslavnim vjernicima od strane bivše vlasti zbog učešća na litijama", kazao je jedan od lidera DF-a

28016 pregleda 877 reakcija 51 komentar(a)
Leposavić, Foto: Boris Pejović
Leposavić, Foto: Boris Pejović

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić podnio je Skupštini inicijativu za donošenje Zakona o amnestiji učesnika javnih okupljanja, potvrđeno je "Vijestima".

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najavio je da će taj politički savez podržati Leposavićevu inicijativu.

"Ovim bi se zadovoljila pravda prema sramotno progonjenim pravoslavnim vjernicima od strane bivše vlasti zbog učešća na litijama", objavio je Mandić na Tviteru.

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović kazao je da "odlazeći ministar" Leposavić inicijativom šalje poruku da će pojedincima, osuđenim zbog napada na službena lica, skrnavljenja simbola i kulturne baštine i masovno kršenje mjera, sve to biti oprošteno.

"Izgleda da je Leposaviću prijala 'popularnost' koju je dobio u Savjetu bezbjednosti UN, kao negator genocida. Iz mjeseca u mjesec, njegov je rad sve skandalozniji. I zato će Leposavićeva smjena biti i najveća pravda tokom njegovog kratkog, ali burnog mandata", naveo je Bogdanović na Tviteru.

Bonus video: