Knežević: Moj drug Edi mi je rekao da ne dolazim u Mojkovac, sve do sad sam ga slušao

Knežević je ukazao da učesnici Mojkovačke bitke nisu razmišljali ni o frižiderima, ni o crvenim kravatama, već su mislili samo na pobjedu, da bi držali odstupnicu srpskom narodu, čuvajući na taj način esenciju Crne Gore
183 pregleda 36 komentar(a)
DF, Mojkovac, konvencija, Foto: Demokratski front
DF, Mojkovac, konvencija, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 24.11.2017. 12:35h

Moj drug Edi mi je rekao da ne dolazim večeras u Mojkovac, ali ja sam mu odgovorio da sam ga sve do sad slušao, ali da večeras moram biti ovdje, sa potomcima slavne Mojkovačke bitke, da zajedno pokažemo da nas nisu slomili, i da smo još uvijek najsnažnija armija na Balkanu, saopštio je lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević.

On je to rekao na sinoć održanoj konvenciji Demokratskog fronta (DF) u Mojkovcu.

Kako je saopšteno iz DF, Knežević je ukazao da učesnici Mojkovačke bitke nisu razmišljali ni o frižiderima, ni o crvenim kravatama, već su mislili samo na pobjedu, da bi držali odstupnicu srpskom narodu, čuvajući na taj način esenciju Crne Gore.

"Poručujemo: naša snaga je u tome što smo nesalomljivi i nepokolebljivi i bez nas nema suštinskih promjena u Crnoj Gori", rekao je Knežević.

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF, Nebojša Medojević je kazao da je DF jedina politička organizacija u Crnoj Gori koja se ne plaši da saopšti istinu i da se bori za nju.

"Obraz, pravda, istina i tradicija su nešto što se ne kupuje i nešto sto se ne prodaje. Zajedno ćemo se izboriti da Mojkovac i Crna Gora stanu na noge. DF je plod crnogorsko-srpskog pomirenja, koji ni DPS na čelu sa Milom Đukanovićem ne može slomiti, jer se mi borimo iskrom otpora, snagom i istinom", zaključio je Medojević.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidra DF, Andrija Mandić je poručio da je jedan od ključnih slogana DF "pošten posao za poštene ljude".

"A ja sam upravo ovdje, u Mojkovcu naučio koliko je važno biti dobar i pošten čovjek. Poštenje je naša ideja vodilja koja treba da pripada svima u ovom gradu. Kao što se Cetinje ponosi time što je Prijestonica Crne Gore, tako i Mojkovac treba da se ponosi što je kraljevski grad, koji je utemeljio srpski kralj, grad u kojem je kovan kraljevski novac, grad velike istorije i prirodnog potencijala. Iz tog razloga vratićemo Mojkovac na ono mjesto koje mu po istorijskoj vokaciji i pripada. Mi iz DF imamo dobru ideju i časnu namjeru, naš posao je da branimo tradicionalne vrijednosti na kojima je izgrađena Crna Gora, a to možemo učiniti samo zajedno", rekao Mandić.

Nosilac liste DF u Mojkovcu, Nikola Baltić je poručio da su oni ljudi koji se ne boje ničega.

"Mi smo najhrabriji izdanak ovog naroda, mi smo oni koji vas nikada neće prodati. Mi imamo želju, zvanje i znanje da vratimo Mojkovac na mjesto koje mu pripada. Ponosno i prkosno, kao što samo DF zna, 26.novembra možemo i hoćemo donijeti pobjedu Mojkovcu! Broj 7, samo mi", kazao je Baltić.

Skupu se obratila i potpredsjednica Radničke partije, Željka Savković, objašnjavajući razloge kako je rekla beskrupuloznog progona kojem je DF izložen.

"Samo mi iz DF-a se zalažemo za suštinske promjene, i zato smo i izloženi ovakvom progonu", kazala je Savković.

Ona je poručila građanskoj opoziciji da prihvati ruku DF, ako se zaista zalaže za promjene, jer samo jedinstvena opozicija može smijeniti režim Mila Đukanovića.

Lider Radničke partije, Janko Vučinić je kazao da DF neće dozvoliti da DF 26.novembra neće dozvoliti da interesna grupa, javnosti poznata kao DPS, dokrajči Mojkovac.

"DF će im tome stati na put. DF će biti stožer nove vlasti, koja će učiniti sve u cilju preporoda Mojkovca", poručio je Vučinić.

Bonus video: