Božović pitala Nikezić: Ko je potpisao odluku da Opština Bar pokloni 5.000 eura Cetinju?

Nakon prekida sjednice SO odbornica DPS-a oglasila se i, kako tvrdi Božović, u medijima izvrtala razloge prekida. Od DPS-a traži izvinjenje

10406 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: Biram Bar
Božović, Foto: Biram Bar

Mnogo je neriješenih stvari u ovom trenutku u Baru. Počev od legalizacije objekata, preko neriješenog šetališta, a samim tim i sezone u Sutomoru, pa do azila za pse i lošeg rada društvenih preduzeća. Umjesto da pričamo o tome, Demokratska partija socijalista (DPS) te teme na svaki način pokušava da izbjegne, kazala je predsjednica Skupštine Opštine Bar Milena Božović.

Božović se oglasila nakon što je na posljednjem zasijedanju SO prekinula sjednicu na osnovu obrazloženog zahtjeva odborničkog kluba Biram Bar, nakon čega se, kako navodi, u saopštenjima Demokratske partije socijalista (DPS) i medijima pod njihovom kontrolom izvrću razlozi prekida.

"DPS mora da shvati da mi nismo kao njihovi sateliti koji na svaki njihov mig poslušno klimaju glavama i dižu ruke prilikom glasanja. Biram Crnu Goru je partija uspješnih i ostvarenih ljudi koji imaju svoje mišljenje i znaju kako da promjene Bar na bolje", kazala je Božović.

Istakla je da nekorumpirani političari mogu da postavljaju pitanja ne strahujući.

"Zbog toga, u ime građana od Branke Nikezić i DPS-a prije svake druge rasprave očekujem odgovor na pitanje: u čije ime je donijeta odluka da se Cetinju pokloni 5.000 eura. Ko je to potpisao i na kom organu u gradu je to odobreno? Zašto taj novac nismo pametnije iskoristili i uložili u brži završetak šetališta u Sutomoru, ili kao jednokratnu pomoć socijalno ugroženima", pitala je Božović.

Kazala je da zbog navedenog njena partija i ona kao predsjednica SO očekuju izvinjenje od Nikezić i DPS.

"Uvažavajuci njene godine i više od 30 godina u politici, moram da joj kažem da su i u Crnoj Gori došla neka druga vremena kada je razmišljanje sopstvenom glavom poželjno. Mi iz BCG smo uvijek spremni da na konstruktivan način diskutujemo i glasamo za sve odluke koje ce doprinijeti da gradjani Bara imaju više posla i žive bolje", piše u saopštenju.

Za razliku od Nikezić, Božović tvrdi da u partiji Biram Bar sve građane vide kao sugrađane koji zaslužuju poštovanje, te da je kao predstavnik politike u koju vjeruje i koju ova stranka zastupa, organizovala iftar, išla i na misu i na litiju.

"Biram Bar nijednog trenutka nije dijelila svoje sugrađane po političkoj ili vjerskoj pripadnosti kao što to radi Nikezić. Sebe i moje partijske drugove vidim kao one koji su potekli iz naroda, žive sa narodom i razumiju njihove probleme. Funkciju na kojoj sam trenutno ne vidim kao mjesto na kojem ću ostati 30 i više godina, već mi je još jedna prilika da budem bliža komšijama i da im koliko mogu sa tog mjesta pomognem. Žao mi je što se danas Bar, a i cijela Crna Gora, dijeli po mnogim osnovama zbog takvih isključivosti. Usta su im puna ravnopravnosti - dok neko ne iznese svoj stav koji je različit od njihovog. Politika BCG je u osnovi politika zaštite običnog građanina i njegove ekonomske i svake druge sigurnosti. Od toga ne odstupamo", zaključila je Božović.

Bonus video: