"pravac novog istorijskog ciklusa cg doveden u pitanje"

Lekić: Krajnji trenutak za pokretanje ozbiljnih reformskih inicijativa

"Uz veću kredibilnost javnih izjava zvaničnika nophodno je garantovati funkcionisanje društvenih poslova na bazi zakonskih propisa"

6046 pregleda 5 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Demos
Miodrag Lekić, Foto: Demos

U uslovima nedovoljne političke ozbiljnosti i nastavkom improvizacija, čiji su sastavni dio plitki medijsko - propagandni manevri, dovodi se u pitanje očekivani pravac novog istorijskog ciklusa Crne Gore čiji su početak građani tražili izborima 30. avgusta 2020. godine, saopštio je predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

U objavi na svom facebook profilu, Lekić je naveo da tendencije aktuelnog društvenog procesa zahtijevaju podizanje nivoa djelovanja i političke zrelosti aktuelne vlasti iz više razloga.

"Uz veću kredibilnost javnih izjava zvaničnika nophodno je garantovati funkcionisanje društvenih poslova na bazi zakonskih propisa. U tom smislu su neophodna javno ozbiljna i kredibilna objašnjenja premijera koja ne bi ostavljala nikakve nejasnoće - pa i povodom poslednjeg pitanja javnosti: da li je šef ANB postavljen do kraja prema zakonskim propisima", kazao je Lekić.

On je rekao i da je krajnji trenutak za pokretanje ozbiljnih reformskih inicijativa, čiji je sastavni dio "demontiranje ranije prakse i njenih nosilaca koji su djelovali van pravnog poretka".

Preporučujemo za Vas