LP: Zlokobnoj ideologiji i danas smeta prkosni osmijeh Ljuba Čupića

"Opasna atmosfera koju kreiraju uticaji formalnih i neformalnih centara moći iz država regiona, crkveni krugovi uz podršku pojedinaca, partija i klerikalnih politika u Crnoj Gori u kontinuitetu pokazuje svoje pogubne posljedice"

2797 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija osudila je skrnavljenje spomenika narodnom heroju Čedomiru Ljubu Čupiću u Nikšiću.

"To što se bude aveti devedesetih, to što se nemani ustremljuju čak i na spomenike antifašizma, to potvrđuje koliko je zlokobna nacionalistička ideologija koju nova vladajuća većina prećutno promoviše, koliko pojedincima i dalje bode oči antifaštička Crna Gora i taj Ljubov vječni osmjeh i prkos okupatoru. Opasna atmosfera koju kreiraju uticaji formalnih i neformalnih centara moći iz država regiona, crkveni krugovi uz podršku pojedinaca, partija i klerikalnih politika u Crnoj Gori u kontinuitetu pokazuje svoje pogubne posljedice", saopšteno je iz te partije.

Poručili su navedenim strukturama da "revizionizam neće proći, koliko god se trudili".

"Građanska i antifašistička Crna Gora stabilna je i jaka, dok je njihov šovinizam čiji se ostaci i dalje trzaju, odavno zavrsio na smetlištu istorije. Davno je rečeno 'Čega se pametan stidi, time se budala ponosi', što ovaj sramni čin i potvrđuje", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Bonus video: