Abazović sa Hisom: Unutrašnjim reformama do ekonomski i bezbjednosno stabilnijeg regiona

„Dobrosusjedska politika, međusobno povjerenje i evropska perpektiva karakteristike su odnosa Crne Gore i Republike Kosovo“

4611 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

„Dobrosusjedska politika, međusobno povjerenje i evropska perpektiva karakteristike su odnosa Crne Gore i Republike Kosovo“, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Iljbera Hise, kazali su iz Kabineta podpredsjednika Vlade Crne Gore.

Iz Kabineta navode da su Abazović i Hisa konstatovali da Crna Gora i Republika Kosovo imaju dobre odnose koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i zajedničkoj perspektivi.

Prema njihovim riječima, Abazović je naglasio da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i Alijansi, te da region još snažnije treba da se posveti unutrašnjim reformama koje će Zapadni Balkan učiniti ekonomski i bezbjednosno stabilnijim mjestom za život.

"Navodeći da Crna Gora stoji na raspolaganju Republici Kosovo kada su u pitanju iskustva u evropskim i evroatlantskim integracijama, Abazović je naznačio da region Zapadnog Balkana treba još više da se posveti boljem ekonomskom povezivanju", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Abazović ukazao i na značaj pregovaračkog procesa Beograda i Prištine, koji je kako navode od velike važnosti za stabilnost na Zapadnom Balkanu, uvjeren da je dijalog jedini mogući put u rješavanju nedoumica.

"Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović i ambasador Republuike Kosovo Iljber Hisa razgovarali su i o rezultatima masovne imunizacije stanovništva i saniranju posljedica koje je ostavila pandemija Covid-19 na cjelokupni region", ističu.

Bonus video: