Filipović: Zabrinjavajuće i opasne poruke afirmatora "srpskog sveta"

U DPS-u očekuju od politički odgovornih subjekata u Crnoj Gori da shvate ozbiljno poruke iz Beograda, "bez obzira na to što ih šalje ličnost kakva je Vulin"

7012 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Filipović, Foto: DPS
Filipović, Foto: DPS

Koliko god raširen bio utisak o Aleksandru Vulinu kao neozbiljnom, komedijaškom političaru, poruke koje on šalje i funkcija sa koje to čini izuzetno su ozbiljne, jer sve koji žele umanjiti značaj njegovih današnjih izjava treba podsjetiti da je riječ o ministru unutrašnjih poslova u vladi jedne države, saopštio je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Slobodan Filipović.

"Već duže, on je zadužen za afirmaciju ideje 'srpskog sveta', za koju već duže radi i nemali broj članova vladajuće većine u Crnoj Gori. No, danas smo od Vulina čuli i da žali zato što 'Velika Srbija' nikad nije postojala", naveo je Filipović.

Napominje da su u pitanju duboko zabrinjavajuće i opasne poruke, naročito upućene ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Kazao je da DPS zato od svih politički odgovornih subjekata u Crnoj Gori očekuje da shvate ozbiljno poruke iz Beograda, "bez obzira na to što ih šalje ličnost kakva je Vulin".

"Kad god su tamošnji zvaničnici prizivali 'Veliku Srbiju' i 'branili ugrožene', regiju su snalazile neopisive tragedije. Njihovi “heroji“ na doživotnim su robijama zbog genocida. A oni - kao da ništa nijesu naučili. I dalje pričaju iste priče - zapaljive, neodgovorne i nacionalističke", zaključuje Filipović.

Bonus video: