DPS Nikšić: Malagurski plaćeni propagandista, ne dozvoliti skrnavljenje Nikšićkog pozorišta

Iz DPS-a su pozvali odgovorne, a prije svega rukovodstvo Opštine iz redova GP URA i Demokrata, da se odrede prema činjenici da "negatoru genocida u Srebrenici ustupaju pozorište za nastavak njegovog propagandističkog djelovanja"

6027 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: DPS Nikšić:
Foto: DPS Nikšić:

Projekcija filma Borisa Malagurskog, "Crna Gora - Podijeljena zemlja", zakazana za 19. jun u Nikšićkom pozorištu, novi je šamar slobodarskom i prkosnom Nikšiću, saopšteno je iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu.

Iz te partije su Malagurskog nazvali šovinistom i negatorom genocida u Srebrenici.

"Ukoliko se ovaj propagandistički uradak prikaže u Nikšićkom pozorištu, biće to velika sramota za Nikšić, čime bi poniženje sa Trga slobode od subote veče, dobilo svoj nastavak. Nije slučajno baš naš grad izabran za mjesto crnogorske premijere filma, autora koji se sprda sa masakrom u Srebrenici, a obilježavanje godišnjice genocida i sjećanja na žrtve naziva 'Srebrenica fest'," saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

Smatraju da Malagurski nema nikakve veze sa kulturom, niti da njegov film ima veze sa umjetničkom slobodom. "On je plaćeni propagandista, koji šovinističke teze uvija u formu video produkcije, i zato ne smije da se poslije skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, oskrnavi i dom kulture u našem gradu tj. Nikšićko pozorište, čiji je osnivač Skupština opštine."

Iz DPS-a su pozvali odgovorne, a prije svega rukovodstvo Opštine iz redova Građanskog pokreta URA i Demokrata, da se odrede prema činjenici da "negatoru genocida u Srebrenici ustupaju pozorište za nastavak njegovog propagandističkog djelovanja".

"Upoznali smo ih sa opusom ove osobe, i sve posljedice koje će proisteći iz sknavljenja Nikšićkog pozorišta, snosiće prije svega oni koji su to dozvoli", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: