Bulatović: Krivokapić ne poznaje Ustav

„Kad je (Skupštini) predao predlog za razrješenje ministra (Vladimira) Leposavića, rekao je da mi poslanici ne bi mogli da se izjašnjavamo o tome da on ima zakon o Vladi, zaboravljajući da je razrješenje ministra ustavna kategorija“, istakao je Bulatović

11303 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Bulatović, Foto: Screenshot/Youtube
Bulatović, Foto: Screenshot/Youtube

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Predrag Bulatović, saopštio je danas na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu da premijer Zdravko Krivokapić ne poznaje Ustav.

„Došlo je vrijeme da se kroz zakone o Skupštini i Vladi riješe sve dileme, protivrječnosti i neke zablude. Za mene je fascinantno da predsjednik Vlade, koji je prvi čovjek ove države, ne zna Ustav. Kad je (Skupštini) predao predlog za razrješenje ministra (Vladimira) Leposavića, rekao je da mi poslanici ne bi mogli da se izjašnjavamo o tome da on ima zakon o Vladi, zaboravljajući da je razrješenje ministra ustavna kategorija“, rekao je Bulatović tokom rasprave o amandmanima na Poslovnik Skupštine.

On je, između ostalog, naveo da pokretanje pitanja nepovjerenja Vladi nije dobro riješeno Poslovnikom.

„Zašto je za pokretanje tog pitanja potrebno 27 poslanika? Zašto da jedan poslanik ne postavi pitanje povjerenja Vladi? Taj broj, 27, je neki broj koji može da otvori raspravu, ali nije garancija da Vlada može da padne. Ali rasprava ne mora da se završi padom Vlade, već se može završiti na način da Vlada na javnoj sceni dobije argumente da joj pada rejting, što može uticati na naredne izbore. Iako u parlamentarnoj većini imamo 27 poslanika za pitanje nepovjerenja Vladi, ne znači da će ona da padne“, istakao je Bulatović.

Bonus video: