Vujanović ne hvali gdje opozicija vlada

“Pozitivni rezultati rada lokalne vlasti u Kotoru su toliko vidljivi, da nisu ni Vujanoviću mogli promaći, ali strah od šefa nad šefovima predstavlja očigledno ograničenje”, kazali su iz stranke Alekse Bečića
10 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Slavica Kosić
Filip Vujanović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.11.2017. 20:30h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odbio je da komentariše rezultate vlasti u Kotoru, navodeći da se time ne bavi, iako je nedjelju ranije hvalio uspjehe vlasti prestonice.

“Ne bih ja ocjenjivao nijednu vlast,” odgovorio je Vujanović nakon obilježavanja Dana opštine Kotor, dok je na svečanoj sjednici tokom obilježavanja Dana prijestonice učinak vlasti Vujanović nazvao “izuzetnim”.

“Da posvjedočim da je prijestonica za ovu deceniju postigla izvanredan uspjeh, i da je razvoj prestonice, veoma vidljiv“, kazao je predsjednik.

Vujanović nije odgovarao na pitanja “Vijesti” da li odbijanje da komentariše učinak kotorske vlasti znači da ne želi da pohvali rad opština u kojima je opozicija na vlasti.

Na Cetinju se u nedjelju održavaju lokalni izbori, a Demokratska partija socijalista (DPS) čini vlast u tom gradu. Partija čiji je Vujanović bio potpredsjednik je na izborima 2016. izgubila vlast, a tim gradom upravlja široka koalicija predvođena Vladimirom Jokićem iz Demokrata. Kotor je, uz Budvu, Kolašin i Herceg Novi, jedna od četiri opštine kojom upravljaju opozicione partije.

Iz Demokratske Crne Gore smatraju da su na pravom putu “kada Vujanović izbjegava da ocjenjuje rad vlasti u Kotoru”.

“Pozitivni rezultati rada lokalne vlasti u Kotoru su toliko vidljivi, da nisu ni Vujanoviću mogli promaći, ali strah od šefa nad šefovima predstavlja očigledno ograničenje”, kazali su iz stranke Alekse Bečića.

Demokrate navode da predsjednik države radi “kako mu se naloži iz vrha DPS-a”.

“Obično je naređenje da ćuti. A kada nešto i treba da progovori, onda se od njega traži da pohvali nešto što niko ne hvali, ili da osudi nešto što niko ne osuđuje ili da okrene glavu kada vidi nešto što je vrijedno, a to ne pripada DPS-u,” navode u toj partiji.

Za razliko od Kotora, Vujanović je prilikom proslave Dana opštine komentarisao učinak vlasti u Rožajama. Tim gradom upravlja Bošnjačka stranka, koja je sa DPS-om u koaliciji na državnom nivou.

“Kroz pažljivo i odgovorno upravljanje, dobar odabir ulaganja i projekte koji su nesumnjivo povećali kvalitet života i pokazali da se uložilo u ono što je bilo neophodno za Rožaje. Čestitam za razvojnu viziju koja je vidljiva i koja jasno koristi resurse Rožaja u dobroj komunikaciji sa Vladom i svim onim subjektima koji su zainteresovani da se ovaj krraj maksimalno iskoristik,” kazao je tada Vujanović

Bonus video: